Παραιτήθηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της τράπεζας του Βατικανού

Παραιτήθηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της τράπεζας του Βατικανού

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βατικανού ο Πάολο Τσιπριάνι και ο Μάσιμο Τούλι παραιτήθηκαν «για το καλύτερο συμφέρον του ιδρύματος και της Αγιότητάς του»

Παραιτήθηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της τράπεζας του Βατικανού
Την παραίτησή τους υπέβαλαν τη Δευτέρα ο διοικητής και ο υποδιοικητής της τράπεζας του Βατικανού εν μέσω των σκιών που δημιουργούν οι πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα λειτουργούσε ως φορολογικός παράδεισος για οφσορ εταιρίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βατικανού ο Πάολο Τσιπριάνι και ο Μάσιμο Τούλι παραιτήθηκαν «για το καλύτερο συμφέρον του ιδρύματος και της Αγιότητάς του».

Ο Τσιπριάνι αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας των εισαγγελικών αρχών της Ρώμης το 2010 για παράβαση του νόμου περί «ξεπλύματος» χρήματος όταν η οικονομική αστυνομία κατέσχεσε 23 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό του Βατικανού σε τράπεζα της Ιταλικής πρωτεύουσας. Τότε σε κανέναν από τους δύο δεν ασκήθηκε κατηγορία και τα χρήματα τελικά αποδεσμεύθηκαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο καρδινάλιος Νούντσιο Σκαράνο, λογιστής της τράπεζας, συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς καθώς εμπλέκεται σε υπόθεση λαθραίας μεταφοράς 20 εκατ. ευρώ από την Ελβετία στην Ιταλία χωρίς τα χρήματα να δηλωθούν στο τελωνείο.

Ο Σκαράνο, τον οποίο τα Ιταλικά ΜΜΕ ονομάτισαν «Ντον 500» καθώς χρησιμοποίησε κυρίως χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι η συμπεριφορά του ήταν λάθος υποστηρίζοντας ότι το μόνο που προσπάθησε να κάνει ήταν να βοηθήσει φίλους του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης