Winklevoss:Έχασαν το Facebook, είναι εκατομμυριούχοι του bitcoin

Winklevoss:Έχασαν το Facebook, είναι εκατομμυριούχοι του bitcoin

Η απίστευτη ιστορία των δύο δίδυμων αδερφών που είναι ίσως οι διασημότεροι “κακοί” της Silicon Valley.

Winklevoss:Έχασαν το Facebook, είναι εκατομμυριούχοι του bitcoin
Τα δίδυμα αδέρφια Winklevoss, ο Cameron και ο Tyler, είναι ίσως οι διασημότεροι “κακοί” της Silicon Valley. Οι δύο κωπηλάτες, που μάλιστα έχουν φτάσει ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ισχυρίστηκαν ότι ο Mark Zuckerberg τους έκλεψε την ιδέα για το Facebook όταν όλοι τους ήταν φοιτητές στο Χάρβαρντ.

Τελικά, συμβιβάστηκαν, παίρνοντας 20 εκατ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές της Facebook, οι οποίες τώρα αξίζουν πάνω από 200 εκατ. δολάρια.

Οι “Winklevii”, όπως είναι γνωστοί, όμως, δεν άργησαν να κυνηγήσουν το “next big thing” του ίντερνετ.
Κλείσιμο
Τα δύο αδέρφια έχουν χτίσει μια ολόκληρη περιουσία στο ιντερνετικό νόμισμα, το bitcoin. Και όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, έχουν στα χέρια τους τέτοια νομίσματα αξίας 11 εκατ. δολαρίων.

Ή τουλάχιστον τόσα άξιζαν τα bitcoins που είχαν στα χέρια τους το πρωί της Πέμπτης. Γιατί έκτοτε, η αξία του ιντερνετικού νομίσματος έχει καταρρεύσει. Αρχικά, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο των bitcoins, το Mt.Gox, αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης του νομίσματος για 10 ώρες, με την ελπίδα να ηρεμήσει η αγορά. Όμως, η πτώση συνεχίζεται και σήμερα, με το νόμισμα να  πέφτει ακόμα και στα 55 δολάρια, έναντι των 260 δολαρίων που είχε φτάσει τις προηγούμενες ημέρες. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης