PROTOTHEMA

Κόσμος

Αρχαιολογία

Ανακάλυψαν πού βρίσκεται η Πύλη του Αδη

Ανακάλυψαν πού βρίσκεται η Πύλη του Αδη

Και είναι στην Τουρκία! Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Ιεράπολη της Φρυγίας στη νοτιοδυτική Τουρκία, την Πύλη που οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι οδηγεί στον Αδη.

Και είναι στην Τουρκία! Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Ιεράπολη της Φρυγίας στη νοτιοδυτική Τουρκία, την Πύλη που οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι οδηγεί στον Αδη.
Πρόκειται για μία μικρή σπηλιά κοντά στο ναό του Απόλλωνα που για τους αρχαίους είχε ιδιαίτερη σημασία όπως εκτιμούν οι επιστήμονες.

Την ανακάλυψη ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Salento, Francesco D'Andria.

Στο σημείο βρέθηκαν απομεινάρια ναού, μία αρχαία... πισίνα και πολλά σκαλοπάτια.

Οπως αναφέρει ο καθηγητής: «Οι κοινοί θνητοί μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ιερές τελετές από τα σκαλιά, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο άνοιγμα. Μόνο οι ιερείς λογικά θα μπορούσε να σταθούν μπροστά από την πύλη».
Η σπηλιά αποτελεί φυσικό φαινόμενο καθώς αναδύονται από μέσα αναθυμιάσεις και διοξείδιο του άνθρακα.

Εκεί κοντά βρέθηκε και μια επιγραφή αφιερωμένη στον άρχοντα του Κάτω Κόσμου, τον Αδη και την Περσεφόνη. Στην είσοδο της σπηλιάς βρέθηκαν πολλοί σκελετοί πουλιών που είχαν πεθάνει από τα αέρια. Οπως εικάζεται, οι αρχαίοι έστελναν τα πουλιά προς τη σπηλιά για να τα δουν να πέφτουν κάτω νεκρά και να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους ότι επρόκειτο για την Πύλη του Κάτω Κόσμου.

Ανοίγματα της γης που αποτελούν πηγές θερμών υδάτων και έκλυσης θανατηφόρων αερίων υπάρχουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Το πλέον διάσημο είναι το Νταρβάζα στο Τουρκμενιστάν. Είναι ένας τεράστιος κρατήρας στην έρημο πάνω από μια σπηλιά φυσικού αερίου. Γεωλόγοι φοβήθηκαν ότι θα έβγαιναν στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια και αποφάσισαν να βάλουν φωτιά, η οποία καίει για δεκαετίες! Δείτε το μοναδικό βίντεο
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Γωοπολίτης03/04/201310:48

Το Βίντεο που βάλατε εσείς οι ίδιοι, κύριοι "δημοσιογράφοι", το είδατε;; Πουθενά δεν λέει για φόβους γεωλόγων που βάλανε φωτιά! Οι σοβιετικοί βγάζανε αέριο από εκεί και έγινε ατύχημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο φλεγόμενος κρατήρας!

Απάντηση
kosbax03/04/201310:31

καλημέρα σας, Εντυπωσιαστικος ο τίτλος του άρθρου αλλα θεωρω οτι δεν ειναι πραγματικότητα. Ο χώρος που αναφέρεται δεν είναι ο μοναδικός που αναφέρετε ως Πύλη του Αδη. Θεωρώ ότι θα έπρεπε στο άρθρο να γίνει και μια αναφορά στο "Νεκρομαντείο του Αχέροντα (και αύτος ο χώρος αναφερετε ως Πύλη του Άδη) για να υπαρχει σωστή ενημέρωση για το τι γινεται με τις πυλες του Άδη.

Απάντηση
ΜΑΚΕΤΑ03/04/201309:56

ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΛΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΡΟΕΣ ΔΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΠΡΙΝ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΚΑ ΚΤΛΠ, ΑΠΟ ΦΟΒΟ, ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία