Καναδός θέλει να πουλήσει ακίνητο σε… bitcoin

Καναδός θέλει να πουλήσει ακίνητο σε… bitcoin

Ο επιχειρηματίας Τέιλορ Μορ, ελπίζει να είναι ο πρώτος που θα πουλήσει ακίνητο όχι σε δολάρια, αλλά στο εναλλακτικό ψηφιακό νομισματικό σύστημα, των bitcoins.

Καναδός θέλει να πουλήσει ακίνητο σε… bitcoin
Ο Καναδός επιχειρηματίας Τέιλορ Μορ, ελπίζει να είναι ο πρώτος που θα πουλήσει ακίνητο όχι σε δολάρια, αλλά στο εναλλακτικό ψηφιακό νομισματικό σύστημα, των bitcoins. Το σπίτι με δύο υπνοδωμάτια στην Αλμπέρτα, το οποίο σκοπεύει να πουλήσει, στοιχίζει 405.000 bitcoins, δηλαδή 395.000 καναδικά δολάρια.

Το εναλλακτικό νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο του Διαδικτύου και πολλοί θεωρούν ότι θα φέρει την επανάσταση στις διεθνείς αγορές, όμως όπως φάνηκε δεν είναι ιδιαίτερα αποδεκτό για την οικογένειά του Μορ, που σοκαρίστηκε από την απόφασή του αυτή.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας δεν έχει σκοπό να αλλάξει γνώμη και επιμένει στην αρχική του απόφαση. Παραδέχεται, βέβαια, πως είναι αρκετά δύσκολο να τα διαχειριστεί κανείς, κυρίως αν είναι σε μεγάλη ποσότητα, ωστόσο τόνισε πως έχει στο μυαλό του κάποια σχέδια με τα οποία θέλει να καταπιαστεί, για τα οποία θα χρειαστούν πολλά Bitcoins. Στόχος του, άλλωστε είναι να τα κάνει πιο εμπορικά.

Την πρώτη τους εμφάνιση την έκαναν το 2009 και αποτελούν νόμισμα που δεν προέρχεται από κάποια τράπεζα, αλλά από ειδικό software, το οποίο δε συνδέεται με τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι χρήστες παράγουν τα bitcoins πραγματοποιείται μέσω μιας διαδικασίας που αναφέρεται ως εξόρυξη (mining), ενώ ολοένα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα και εταιρίες τα δέχονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης