«Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να θεραπευθούν», λέει Ιταλός καθηγητής

«Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να θεραπευθούν», λέει Ιταλός καθηγητής

Παρότρυνε μάλιστα τους μαθητές που έχουν αμφιβολία για την σεξουαλική τους ταυτότητα να επισκεφθούν ειδικά κέντρα όπου μπορούν να θεραπεύσουν την ομοφυλοφιλική τους τάση.

«Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να θεραπευθούν», λέει Ιταλός καθηγητής
Στο μάθημα των Θρησκευτικών οι μαθητές του Λυκείου Μάρκο Φοσκαρίνι της Βενετίας, ρωτούν τον καθηγητή τους την άποψή του για το φλέγον ζήτημα των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων. Εκείνος τους μοιράζει ένα χαρτί με χειρόγραφες σημειώσεις όπου εξηγεί ότι το «άνοιγμα» στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων μπορεί να οδηγήσει στην αναγνώριση της παιδοφιλίας και της πολυγαμίας, υπογραμμίζοντας ότι οι ερωτικές σχέσεις ανθρώπων του ίδιου φύλου χαρακτηρίζονται από το «εφήμερο».

Παρότρυνε μάλιστα τους μαθητές που έχουν αμφιβολία για την σεξουαλική τους ταυτότητα να επισκεφθούν ειδικά κέντρα όπου μπορούν να θεραπεύσουν την ομοφυλοφιλική τους τάση.

Ο 49χρονος καθηγητής Ενρίκο Παβανέλο περιγράφει την ομοφυλοφιλία ως «επεξεργασία της ψυχής σε σχέση με διαφορετικά πρότυπα από εκείνα που ορίζει η φύση», «μια πληγή της ταυτότητας» και ως «τάση που μπορεί να αλλάξει».

Κλείσιμο
Το κείμενο έγινε γνωστό χάρη σε έναν μαθητή του καθηγητή, που αποφάσισε να το δημοσιεύσει στο Facebook.

Ο Παβανέλο σχολίασε και το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρια. Εγραψε λοιπόν πως «δεν αρκεί μόνο η αγάπη για να μεγαλώσουν τα παιδιά. Χρειάζονται δύο προσωπικότητες διαφορετικές από ψυχική και φυσική άποψη.

Μάλιστα ο καθηγητής επεκτάθηκε και σε κοινωνιολογικές αναφορές. Σχολίασε λοιπόν πως η γνωστή έρευνα του Αλφρεντ Κίνσευ που αναφέρει ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες όλης της Γης κυμαίνονται παγκοσμίως σε ποσοστό γύρω στο 5% -10%, είναι ανοησία.

Λίγο καιρό αφού οι απόψεις του έγιναν γνωστές, η Huffington Post προσέγγισε τον Παβανέλο, ο οποίος δήλωσε ότι έγραψε αυτές τις σημειώσεις και τις έδωσε στα παιδιά ώστε να τις μελετήσουν στο σπίτι και να ξεκινήσουν να συλλογίζονται το θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Διευκρίνισε ότι «δεν ταυτίζει την ομοφυλοφιλία με τον παιδοφιλία. Εγραψα ότι όταν κάποιος θέτει υπό αμφισβήτηση τα κριτήρια ενός γάμου ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα και όταν λαμβάνει ως απλό κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τότε μπορεί να συμβεί αυτό που έγινε στην Ολλανδία και αναγνωρίστηκε ένα κόμμα παιδόφιλων».

Οσο για το αν η ομοφυλοφιλία είναι αναστρέψιμη, δήλωσε με σιγουριά πως «η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή και το λένε πολλοί έγκριτοι μελετητές».

Αποκάλυψε μάλιστα πως όταν μαθητές τον πλησιάζουν μιλώντας του για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, εκείνος τους προτείνει κέντρα «όπου μπορούν να εξετάσουν τον προσανατολισμό τους αυτό. Υπάρχουν πολλά άλλωστε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης