Έρευνα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου

Έρευνα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου

Ολλανδοί και Αμερικανοί ειδικοί καθώς και μια ομάδα τεχνικών από την Boeing διερευνούν τις συνθήκες της συντριβής του αεροπλάνου των Τουρκικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

Τουλάχιστον 9 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν όταν το Boeing 737-800 που είχε απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη, προσέγγισε το αεροδρόμιο Σίπολ και κατέπεσε σε μαλακό έδαφος δίπλα στον αερ

Έρευνα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου

Ολλανδοί και Αμερικανοί ειδικοί καθώς και μια ομάδα τεχνικών από την Boeing διερευνούν τις συνθήκες της συντριβής του αεροπλάνου των Τουρκικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

Τουλάχιστον 9 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν όταν το Boeing 737-800 που είχε απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη, προσέγγισε το αεροδρόμιο Σίπολ και κατέπεσε σε μαλακό έδαφος δίπλα στον αεροδιάδρομο κομμένο σε τρία μέρη.

Κλείσιμο

Οι ειδικοί εντόπισαν εύκολα το λεγόμενο «μαύρο κουτί» που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης και το έστειλαν σε εργαστήριο στο Παρίσι για επεξεργασία και ανάλυση, ενώ έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στους 127 επιβάτες βρίσκονταν και 4 υπάλληλοι της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing.

Στην Πτήση 1951 υπήρχαν συνολικά 134 άτομα συμπεριριλαμβανομένων των 7 μελών του πληρώματος και οι 6 από τους νεκρούς ήταν επιβάτες.

Έξη άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και τουλάχιστον 25 άλλοι είναι πολυτραυματίες, ενώ ένα σύνολο από 86 άτομα μεταφέρθηκαν με 60 ασθενοφόρα σε 11 νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Άμστερνταμ.

«Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει απότομα ύψος πριν από την προσγείωση και μέσα σε δευτερόλεπτα κατέπεσε στο έδαφος», δήλωσε ένας από τους επιβάτες, που σημείωσε ότι η πρόσκρουση έγινε αρχικά στο πίσω μέρος.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι ειδικοί θα διαπιστώσουν τα αίτια της συντριβής καθώς τα κυριώτερα μέρη της ατράκτου είναι ανέπαφα και φυσικά από τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του «μαύρου κουτιού».

Ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης και ένας εκπαιδευόμενος πιλότος θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες  αλλά και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση, ενώ τα επιζήσαντα μέλη του πληρώματος εξετάζονται από τους ειδικούς.

Φαίνεται ότι το μαλακό έδαφος έπαιξε κύριο ρόλο στη διάσωση τόσων ανθρώπων καθώς απορρρόφησε τους κραδασμούς από την πτώση και έτσι εμποδίστηκε η φωτιά και ο κατακερματισμός της ατράκτου.

Είναι νωρίς να υπάρξουν ακριβή συμπεράσματα όμως ερευνώνται όλες οι πιθανότητες από τις καιρικές συνθήκες (άνεμος και πάγος), μέχρι την εξάντληση των καυσίμων, τα λάθη στην πλοήγηση και την κόπωση των πιλότων.

Ακόμη θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο της εισόδου πουλιών στους κινητήρες  όπως είχε συμβεί με το αεροπλάνο που έπεσε στον ποταμό Χούντσον της Ν. Υόρκης τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης