O Y.S.Laurent κάνει (ξανά) πλούσιους τους Christie’s

O Y.S.Laurent κάνει (ξανά) πλούσιους τους Christie’s

Έστω και μετά θάνατον, ο Yves Saint Laurent κάνει το θαύμα και φέρνει ξανά χρήμα στα ταμεία των Christie’s. Λόγω γενικότερης ύφεσης οι τιμές ρεκόρ φαίνονταν να αποτελούν μακρινό παρελθόν για τις δημοπρασίες κι αυτό μέχρι χτες. Μέσα σε τρεις ώρες το βράδυ της Δευτέρας είχαν δαπανηθεί πάνω από 207 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ακόμη η δημοπρασία των έργων της συλλογής του Saint Laurent να έχει ολοκληρωθεί καθώς συνεχίζεται σήμερα και

O Y.S.Laurent κάνει (ξανά) πλούσιους τους Christie’s

Έστω και μετά θάνατον, ο Yves Saint Laurent κάνει το θαύμα και φέρνει ξανά χρήμα στα ταμεία των Christie’s. Λόγω γενικότερης ύφεσης οι τιμές ρεκόρ φαίνονταν να αποτελούν μακρινό παρελθόν για τις δημοπρασίες κι αυτό μέχρι χτες. Μέσα σε τρεις ώρες το βράδυ της Δευτέρας είχαν δαπανηθεί πάνω από 207 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ακόμη η δημοπρασία των έργων της συλλογής του Saint Laurent να έχει ολοκληρωθεί καθώς συνεχίζεται σήμερα και αύριο. Για την ακρίβεια τιμές ρεκόρ σημειώθηκαν σε επτά έργα από τη συλλογή του Γάλλου μόδιστρου.

O περίφημος πίνακας του Ματίς «Οι κούκοι, μπλε και κόκκινος τάπητας» (Les coucous, tapis bleu et rose) πωλήθηκε στην τιμή-ρεκόρ των 35,9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άγαλμα του Κονσταντίν Μπρανκούζι με τίτλο «Κυρία Λ.Ρ.» άγγιξε τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι Christies, επισημαίνουν ότι η πλειονότητα των αγοραστών ήταν Ευρωπαίοι, Αμερικανοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία σημαντικά έργα αγοράστηκαν από το Γαλλικό Κράτος: Το Κέντρο Πομπιντού απέκτησε έναν πίνακα του Τζιόρτζιο ντε Κίρικο έναντι του ποσού ρεκόρ των 11 εκατ. ευρώ και το Μουσείο Ορσέ έναν πίνακα του Εντουάρ Βιγιάρ και έναν του Ενσόρ. Η δημοπρασία συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και με αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.  

Κλείσιμο

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης