Έκρηξη στα γραφεία του Reuters και του ΟΗΕ στη Γάζα

Έκρηξη στα γραφεία του Reuters και του ΟΗΕ στη Γάζα

 

Στις φλόγες τυλίχθηκε κτήριο του ΟΗΕ στη Γάζα αφού επλήγη από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού, δήλωσε εκπρόσωπος τω

Έκρηξη στα γραφεία του Reuters και του ΟΗΕ στη Γάζα

 

Στις φλόγες τυλίχθηκε κτήριο του ΟΗΕ στη Γάζα αφού επλήγη από πυρά του ισραηλινού πυροβολικού, δήλωσε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών. Όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για το κεντρικό κτήριο των υπηρεσιών για τους πρόσφυγες.

Επίσης ο Μπαν Κι-Μουν δήλωσε σοκαρισμένος από το σημερινό βομβαρδισμό στη Γάζα του κτιριακού συγκροτήματος της κύριας υπηρεσίας του ΟΗΕ που βοηθάει τους Παλαιστινίους (UNRWA).

«Έκανα γνωστό ότι διαμαρτύρομαι δριμύτατα και ότι είμαι σοκαρισμένος. Ζήτησα λεπτομερείς εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ», πρόσθεσε ο Μπαν Κι-Μουν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, το κτίριο, όπου είχαν βρει καταφύγιο 700 Παλαιστίνιοι, επλήγη δύο φορές από ισραηλινά πυρά και τρία μέλη του προσωπικού της τραυματίστηκαν.

Συγνώμη για το βομβαρδισμό του κτιρίου του ΟΗΕ στη Γάζα ζήτησε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπαράκ.

Ωστόσο, η Διεθνής Αμνηστεία ζήτησε σήμερα να ξεκινήσει άμεσα ανεξάρτητη έρευνα για την επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον του κτηρίου των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να πρόκειται για έγκλημα πολέμου.

Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει ρητά κάθε επίθεση εναντίον του προσωπικού, των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των οχημάτων που εμπλέκονται σε ανθρωπιστική αποστολή, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Μάλκολμ Σμαρτ, διευθυντής του προγράμματος της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και προσθέτει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις μπορεί να αποτελούν έγκλημα πολέμου.

Ταυτόχρονα, η οργάνωση εκφράζει την ανησυχία της για την πιθανή χρήση, από το Ισραήλ, λευκού φωσφόρου μιας ουσίας που προκαλεί σοβαρά εγκαύματα όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα, όπως τονίζει.

Κλείσιμο

Επίσης, μία ακόμη έκρηξη σημειώθηκε σε κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει τα γραφεία του Reuters και άλλους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στην πόλη της Γάζας, τραυματίζοντας ένα δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου του Αμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που εργάζονταν εκείνη την ώρα, φαίνεται ότι ο 13ος όροφος του Πύργου Αλ-Σουρούκ επλήγη από ισραηλινό πύραυλο ή βλήμα. Οι εργαζόμενοι του Reuters απομακρύνθηκαν από τα γραφεία του πρακτορείου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος και δύο οπερατέρ, ο οποίος εργαζόταν στον 14ο όροφο του Πύργου τραυματίστηκε.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης