Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών

Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών

Κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου «συνέλαβε» τον καμικάζι που ευθύνεται για τον θάνατο οχτώ ισραηλινών τουριστών και τον τραυματισμό ακόμη 32.

Ξενοδόχος θύμα ηλεκτρονικής απάτης
Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών
Το DNA, αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα, του φερόμενου ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας σε βάρος Ισραηλινών τουριστών, που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, εντόπισαν οι βουλγαρικές υπηρεσίες ασφάλειας και τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν διαβιβαστεί ήδη στις αντίστοιχες υπηρεσίες τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στο πλαίσιο της συνεργασίας για τη διαλεύκανση της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, σε κοινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στη Σόφια, Σαούλ Καμισά Ραζ, ο οποίος χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση «βαριά τρομοκρατική ενέργεια που στοχεύει στην χειροτέρευση των σχέσεων μεταξύ της Σόφιας και της Τέλ Αβίβ».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας εξάλλου, έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας, θύματα της οποίας έπεσαν πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ο Βούλγαρος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου και ο ύποπτος τρομοκράτης, που είχε διεισδύσει στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα των ΗΠΑ, όπως διευκρίνισε το απόγευμα το υπουργείο Εσωτερικών.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, στο Ισραήλ θα συνεχιστεί η νοσηλεία και των τριών βαριά τραυματισμένων τουριστών, που είχαν μεταφερθεί για νοσηλεία από το Μπουργκάς στη Σόφια. Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στη χώρα τους με ισραηλινό αεροσκάφος, που διαθέτει ειδικό ιατρικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υπόλοιποι 29, ελαφριά τραυματισμένοι τουρίστες, έφθασαν στο Ισραήλ νωρίτερα την Πέμπτη.












Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης