Νετανιάχου: «Τρομοκρατικό χτύπημα» του Ιράν στο Μπουργκάς

Νετανιάχου: «Τρομοκρατικό χτύπημα» του Ιράν στο Μπουργκάς

Νέος απολογισμός - 8 οι νεκροί από την επίθεση στο λεωφορείο

Νετανιάχου: «Τρομοκρατικό χτύπημα» του Ιράν στο Μπουργκάς
Ευθείες κατηγορίες κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ Ισραηλινοί τουρίστες (στην αρχή γινόταν λόγος για έξι νεκρούς) και τραυματίστηκαν ακόμη 32.

«Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στο Ιράν», σημείωσε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει απάντηση από τη χώρα του. «Το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά ενάντια στον ιρανικό τρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Όπως είπε, «μόνο τους τελευταίους λίγους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού».

«Ακριβώς 18 χρόνια μετά από την έκρηξη στο κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στην Αργεντινή ο ιρανικός τρόμος εξακολουθεί να χτυπά αθώους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Eντωμεταξύ, νέα τροπή παίρνει η υπόθεση καθώς, όπως δήλωσε ο βούλγαρος υπουργός Τσβετάν Τσβετάνοφ, καμικάζι σκότωσε τους Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η χθεσινή βομβιστική επίθεση συμπίπτει με την 18η επέτειο από την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της κύριας εβραϊκής κοινότητας της Αργεντινής στο Μπουένος Αιρες κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 85 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή έκρηξη σημειώθηκε όταν το λεωφορείο βρισκόταν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της βουλγαρικής πόλης. Σε αυτό επέβαιναν 40 Ισραηλινοί τουρίστες, που είχαν φθάσει με πτήση από το Τελ Αβιβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολαϊ Μλάντενοφ, η χώρα θα κάνει τα «αδύνατα δυνατά» προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες πίσω από την επίθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης