Αυξάνονται οι νεκροί Ισραηλινοί στη Βουλγαρία

Αυξάνονται οι νεκροί Ισραηλινοί στη Βουλγαρία

Mόλις είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς και ετοιμαζόντουσαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο ξενοδοχείο τους   - Το Ιράν «δείχνει» για την έκρηξη ο ισραηλινός πρωθυπουργός

O Ολυμπιακός... χάλασε την "πράσινη" φιέστα (video)
Αυξάνονται οι νεκροί Ισραηλινοί στη Βουλγαρία
Έξι νεκροί και 32 τραυματίες είναι ο απολογισμός των θυμάτων από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 17:30, στο πάρκινγκ του αεροδρομίου Μπουργκάς.

Ο Υπουργός εξωτερικών, Νίκολαι Μλάντενοφ ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων, δηλώνοντας ότι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Μπουργκάς, ενώ υποσχέθηκε ότι η Βουλγαρία θα κάνει τα "αδύνατα δυνατά" προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες πίσω από την επίθεση.

Στο λεωφορείο, επέβαιναν 40 Ισραηλινοί τουρίστες, που ήρθαν με πτήση από το Τελ Αβιβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας.
Κλείσιμο

Δεν υπάρχουν Βούλγαροι πολίτες μεταξύ των νεκρών, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετάν Τσβετάνοφ, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι γίνεται ξεκάθαρα λόγος για επίθεση.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε μια "ιρανική τρομοκρατική επίθεση", αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Μπουργκάς.

"Όλες οι ενδείξεις δείχνουν το Ιράν", υποστήριξε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

"Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού", πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της έκρηξης, ένας άνδρας επιβιβάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη, κάτι που φουντώνει τα σενάρια για επίθεση αυτοκτονίας, δεν υπάρχει όμως επίσημη επιβεβαίωση.

«Το μήνυμα που στέλνουμε αυτή την ώρα είναι να υπάρξει ηρεμία. Η Βουλγαρία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των τουριστών στη χώρα μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνελίεφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης