Τζίπι Λίβνι: «Δεν υπάρχει καμιά κρίση στη Γάζα»

Τζίπι Λίβνι: «Δεν υπάρχει καμιά κρίση στη Γάζα»

Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι απέρριψε τη Γαλλική πρόταση για κατάπαυση του πυρός ώστε να δοθεί η ευκαιρία μεταφοράς βοήθειας, δηλώνοντας στο Παρίσι ότι «δεν υπάρχει καμιά ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα».

Η Τζίπι Λίβνι διεκδικεί την πρωθυπουργία του Ισραήλ στις επικείμενες εκλογές και έχει αντιπάλους τον σκληρό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον νυν υπου

Τζίπι Λίβνι:  «Δεν υπάρχει καμιά κρίση στη Γάζα»

Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι απέρριψε τη Γαλλική πρόταση για κατάπαυση του πυρός ώστε να δοθεί η ευκαιρία μεταφοράς βοήθειας, δηλώνοντας στο Παρίσι ότι «δεν υπάρχει καμιά ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα».

Η Τζίπι Λίβνι διεκδικεί την πρωθυπουργία του Ισραήλ στις επικείμενες εκλογές και έχει αντιπάλους τον σκληρό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον νυν υπουργό Άμυνας και επικεφαλής των επιχειρήσεων Εχούντ Μπαράκ. Στο μεταξύ οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις αεροπορικές επιδρομές ξεπερνούν τους 430 και οι τραυματίες είναι χιλιάδες, ενώ η Γάζα έχει ισοπεδωθεί από τις βόμβες και τα πυρά που προέρχονται και από Ισραηλινά πολεμικά πλοία.

Οι 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας δεν έχουν ηλεκτρισμό, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική βοήθεια καθώς παραμένουν αποκλεισμένοι για δύο χρόνια από τον στρατό του Ισραήλ.

Κλείσιμο

Τα αεροπλάνα και τα μαχητικά ελικόπτερα συνέχισαν και σήμερα Παρασκευή τα χτυπήματα εναντίον στόχων συμπεριλαμβανομένου ενός τεμένους στη Τζαμπαλίγια, ενώ η Χαμάς διέταξε να ισχύσει «ημέρα οργής» κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του ανώτατου στελέχους της Νιζάρ Ραγιάν.

Εκτός του Ραγιάν,  που σε αντίθεση με άλλους ηγέτες της Χαμάς εμφανιζόταν δημόσια, σκοτώθηκαν οι  4 σύζυγοί του και 9 από τα 12 παιδιά του.

Συναγερμός επικρατεί στις Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας  για τρομοκρατικές ενέργειες στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες πόλεις της Δυτ. Όχθης.

Μονάδες πεζικού και άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει τη Γάζα και τις φήμες για εισβολή ενίσχυσε η απόφαση των Ισραηλινών να επιτρέψουν την έξοδο των ξένων από την ταραγμένη περιοχή.

Κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του νεαρού Ισραηλινού δεκανέα Τζιλάτ Σαλίτ που κρατείται αιχμάλωτος από τη Χαμάς εδώ και δύο χρόνια.

Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές και η Χαμάς απάντησε με δέσμη ρουκετών εναντίον Ισραηλινών οικισμών χωρίς να προκληθούν απώλειες.

Συνολικά από την έναρξη των συγκρούσεων πάνω από 360 ρουκέτες έχουν πλήξει περιοχές στο Ισραήλ μερικές από τις οποίες σε βάθος 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Γάζας και έχουν αναφερθεί 4 νεκροί και περίπου 12 τραυματίες.

Η Τζίπι Λίβνι δήλωσε ότι η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τις εκτιμήσεις που γίνονται κάθε μέρα και έτσι θα αποφασιστεί η είσοδος ή όχι των χερσαίων δυνάμεων στη Λωρίδα.

Περισσότεροι από 4.000 Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας διαμαρτυρόμενοι για την αιματοχυσία στη Γάζα, την οποία ο Γ.Γ. ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν περιέγραψε ως «δραματική κρίση».

Ο Γ.Γ. είπε ότι «οι κάτοικοι της Γάζας αλλά και η σταθερότητα στη Μ. Ανατολή βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στην ανευθυνότητα των εγκληματικών επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες και στη συνεχιζόμενη δυσανάλογη επιχείρηση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης