PROTOTHEMA

Κόσμος

Μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στην Κων/πολη

Ερντογάν: Θα ξεπληρώσουμε το ΔΝΤ έως τον Απρίλιο του 2013

Ερντογάν: Θα ξεπληρώσουμε το ΔΝΤ έως τον Απρίλιο του 2013

Την πεποίθηση ότι ως τον Απρίλιο του 2013 η Τουρκία θα έχει αποπληρώσει το χρέος που έχει απομείνει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρουσίασε ακόμη ορισμένα στοιχεία για τους δείκτες της τουρκικής οικονομίας.

Την πεποίθηση ότι ως τον Απρίλιο του 2013 η Τουρκία θα έχει αποπληρώσει το χρέος που έχει απομείνει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ασία που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε, το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ, βάσει των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν 23,5 δισ. δολάρια το 2002, φέτος συρρικνώθηκε στο 1,7 δισ. δολάρια και τον επόμενο Απρίλιο θα έχει αποπληρωθεί το σύνολο του ποσού.

Aφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε πως «παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα σε μία ‘δύσκολη’ γεωγραφία, η Τουρκία συνεχίζει ν’ αναπτύσσεται σταθερά και δημοκρατικά».

«Είναι ξεκάθαρο πως όποια χώρα απομακρυνθεί από την περιφερειακή συνεργασία στον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια θα στερηθεί όχι μόνο την ευημερία, αλλά και την ηρεμία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Η επικεντρωμένη στην ειρήνη εξωτερική μας πολιτική την τελευταία δεκαετία, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν τον εκδημοκρατισμό είναι ιδιαίτερης σημασίας για να καταδειχθεί πώς μπορεί να προχωρήσει μπροστά μία χώρα» πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Παρουσιάζοντας ορισμένα στοιχεία για τους δείκτες της τουρκικής οικονομίας, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η τουρκική οικονομία, την τελευταία δεκαετία, αναπτύσσεται- κατά μέσο όρο- με ρυθμούς της τάξεως του 5,3%, σε ετήσια βάση.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, το 2011 η Τουρκία ήρθε δεύτερη- μετά την Κίνα- σε ρυθμούς ανάπτυξης, με 8,5%.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ακόμη πως το 2002 το εθνικό εισόδημα της Τουρκίας ήταν 230 δισ. δολάρια και το 2011 «εκτοξεύτηκε» στα 772 δισ. δολάρια.

«Κι ενώ τα οικονομικά στοιχεία για την τουρκική οικονομία θα μπορούσαν να είχαν επηρεαστεί αρνητικά το 2009 εξαιτίας της σοβαρής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αντίθετα σήμερα είναι καλύτερα απ’ ό,τι πριν από την κρίση» κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

@νικόλαος05/06/201221:44

Στις άλλες πόλεις? Το μόνο που τους παραδέχομαι είναι ότι είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ και τους έστειλε τους ΔΝΤΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

Απάντηση
Nikolaos05/06/201216:44

Το πεινάει είναι σχετικό γιατί έμαθαν να ζούν με οτι βγάζουν και οχι με οτι θα ήθελαν ή τους υποσχέθηκαν. Πάντως πρόβλημα ανεργίας στην Κωνσταντινούπολη δεν υπάρχει. Οποιος θέλει να δουλέψει βρίσκει δουλειά

Απάντηση
αφελης05/06/201216:19

η τουρκια πληρωνει .....η Ελλαδα (του τσιπροκαμενου) δεν θελει να πληρώσει....μπορειτε να καταλαβευε τι θα γινει

Απάντηση
Ερντογάν05/06/201216:14

Όχι, δεν κάνω επιδειξη ισχύος και ανωτερότητας...! Απλά υπενθυμίζω στους Έλληνες πόσο δυνατή νομίζω ότι είναι η Οθωμανκή Αυτοκρ... εεεε... η Τουρκία εννοώ! Βρε κουτά τι φοβάστε; Μην σας πάρω τα νησάκια και την θαλασσούλα; Αφού εμείς είμαστε πασιφιστές! Το πετρέλαιο σας θέλω μόνο!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία