Προσωρινά ελεύθερος ο Στρος-Καν

Προσωρινά ελεύθερος ο Στρος-Καν

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα αφεθεί ελεύθερος μετά από κράτηση περισσοτέρων από 24 ωρών από την αστυνομία της Λιλ

Προσωρινά ελεύθερος ο Στρος-Καν

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν θα αφεθεί ελεύθερος μετά από κράτηση περισσοτέρων από 24 ωρών από την αστυνομία της Λιλ (βόρεια), όπου κατέθεσε για μια υπόθεση μαστροπείας, στο πλαίσιο της λεγόμενης υπόθεσης του Κάρλτον, και θα κλητευτεί αργότερα ενώπιον των δικαστών.

Οι δικαστές θα τον καλέσουν στις 28 Μαρτίου για να καταθέσει σε δικαστή-ανακριτή σχετικά με τις κατηγορίες της "συνέργιας σε μαστροπεία, με το επιβαρυντικό της σύστασης συμμορίας για τον σκοπό αυτόν", αλλά και της "κατάχρησης δημόσιου αγαθού".

Ο Στρος-Καν κατέθεσε την Τρίτη το πρωί και τέθηκε υπό κράτηση για "συνέργεια σε μαστροπεία" και "κατάχρηση δημόσιων αγαθών".

Κλείσιμο

Ανακρίθηκε για "τις βραδιές ακολασίας" στις οποίες συμμετείχε, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, για να προσδιορίσει αν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτές ήταν πόρνες.

Ερωτήθηκε επίσης από τους ανακριτές της Γενικής Επιθεώρησης της Εθνικής Αστυνομίας, κυρίως για τους δεσμούς του με τον επιθεωρητή Ζαν Κριστόφ Λαγκάρντ, ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας της περιοχής, που έχει ήδη ανακριθεί για την υπόθεση αυτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης