Ο παλιός, καλός Στρος-Καν και πάλι στο προσκήνιο

Ο παλιός, καλός Στρος-Καν και πάλι στο προσκήνιο

Ο Ντομινίκ καλείται να μιλήσει για την υπόθεση με τα call girls στη Λιλ - Ο ανακριτής ενδέχεται να διατάξει την προσωρινή κράτηση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ

Ο παλιός, καλός Στρος-Καν και πάλι στο προσκήνιο
Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη στον ανακριτή της αστυνομίας στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία, σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση μαστροπείας του ξενοδοχείου "Carlton", που πρώτη φορά έτυχε δημοσιότητας πέρυσι τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο ανακριτής της αστυνομίας μπορεί να διατάξει την προσωρινή προσωποκράτηση του Στρος-Καν "έως 96 συνολικά ώρες".

Η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα δίκτυο πορνείας το οποίο λέγεται ότι προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου "Carlton" της πόλης. Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι τοπικοί επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Κλείσιμο
Οι επιχειρηματίες Φαμπρίς Πατσκοφσκί και Νταβίντ Ροκέ διοργάνωναν στο ξενοδοχείο "βραδιές ακολασίας". Μάλιστα, η τελευταία έγινε στην Ουάσινγκτον, την παραμονή της σύλληψης από την αστυνομία Νέας Υόρκης του τέως γενικού διευθυντού του ΔΝΤ, την 13η Μαΐου του 2011.

Κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Στρος-Καν -πάντοτε σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο- είναι "η συνέργια σε μαστροπεία, κατάχρηση της εμπιστοσύνης όσον αφορά αγαθά (ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα), τα οποία έχουν κοινωνική αποστολή".

Πηγές προσκείμενες στην ανάκριση ανέφεραν, την Δευτέρα, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο, ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι να τεκμηριωθεί, "εάν και κατά πόσον ο Στρος-Καν είχε ακριβή γνώση" ότι "οι παροχές", των οποίων έτυχε, χάρη στους Ροκέ-Πατσκοφσκί, "ήταν δόλιες".

Πάντως, η έρευνα σχετικά με την υπόθεση στη Λιλ αποκαλύπτει ότι ο πρώην άντρας του ΔΝΤ είχε συναντήσεις με πόρνες, οι οποίες ήξερε ότι είναι επαγγελματίες. Απο την πλευρά του ο συνήγορος του Στρος-Καν, Ανρί Λεκλέρ, έχει τονίσει ότι "ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι ήταν εκδιδόμενες γυναίκες αυτές, με τις οποίες έκανε παρέα στα δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων".

Την ίδια ώρα, συμφωνά με πηγές που επικαλείται ο γαλλικός τύπος, πολλές από τις πόρνες που μίλησαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης έπεσαν σε αντιφάσεις. Για παράδειγμα στις 19 Οκτωβρίου, του 2011 μια από τις κοπέλες η οποία υποστηρίζει ότι συναντήθηκε δέκα φορές με τον Ντομινίκ, ανέφερε ότι έπαιρνε από 500 έως 800 ευρώ κάποιες νύχτες, ενώ κάποιες φορές, ισχυρίστηκε ότι δεν πληρώθηκε καθόλου.

Οι δικαστές ζητούν να μάθουν με πιο τρόπο πλήρωνε -αν κάτι τέτοιο ισχύει- ο Στρος-Καν αυτές τις γυναίκες. Εάν αποδειχθεί ότι υπήρχε σεξουαλική επαφή και ο Ντομινίκ πλήρωνε με χρήματα του ΔΝΤ, τότε πρέπει να μιλάμε για κατάχρηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Υπάρχει παρά ταύτα ένα σημείο που περιπλέκει τις καταθέσεις των call girls, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ήταν πολύ βίαιος κατά τη διάρκεια των επαφών. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίφαση με όλες τις μέχρι τώρα εξωσυζυγικές σχέσεις του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα του ΔΝΤ, οι οποίες τον περιγράφουν ως εξαιρετικά τρυφερό.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης