Για δίκτυο πορνείας θα καταθέσει ο Στρος-Καν

Για δίκτυο πορνείας θα καταθέσει ο Στρος-Καν

Νέα εμπλοκή του ονόματος του Γάλλου τέως γενικού διευθυντή του ΔΝΤ σε σεξουαλικό σκάνδαλο...

Για δίκτυο πορνείας θα καταθέσει ο Στρος-Καν
Ο τέως γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, πρόκειται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στην αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για καταγγελίες που αφορούν σε ένα δίκτυο πορνείας στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο, εξαιτίας της κατηγορίας για απόπειρα βιασμού από καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε, έχει ζητήσει δημοσίως να καταθέσει στην υπόθεση της Λιλ.

Πρόκειται να τεθεί υπό κράτηση και να ανακριθεί για 48 ώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κλείσιμο
Ο πολιτικός, ο οποίος θεωρήθηκε πιθανός αντίπαλος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στις προσεχείς εκλογές, αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τη σύλληψή του στις ΗΠΑ σχετικά με τις καταγγελίες ότι αποπειράθηκε να βιάσει μια καμαριέρα από τη Γουινέα.

Η καμαριέρα, Ναφισατού Ντιαλό, έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του σε αστικό δικαστήριο, μετά την απόσυρση των ποινικών κατηγοριών από τους εισαγγελείς.

Στις 13 Οκτωβρίου ο Στρος-Καν απαλλάχθηκε και από τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού εκ μέρους μιας συγγραφέως στο Παρίσι -τρεις ημέρες προτού το όνομά του αναφερθεί και πάλι, αυτήν τη φορά στην υπόθεση της Λιλ.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα δίκτυο πορνείας, το οποίο λέγεται ότι προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου Carlton της πόλης. Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι τοπικοί επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Eiffage απέλυσε ένα στέλεχός της, που θεωρείται ύποπτο ότι χρησιμοποιούσε χρήματά της για να προσλαμβάνει πόρνες, οι οποίες λέγεται ότι λάμβαναν μέρος σε σεξουαλικά πάρτι με τον Στρος-Καν στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Ο Στρος-Καν λέγεται ότι συμμετείχε σε πάρτι αλλαγής συντρόφων και ότι δεν είχε λόγο να υποψιαστεί ότι οι γυναίκες ήταν πόρνες, έχει δηλώσει ο δικηγόρος του, Ανρί Λεκλέρκ. Η ερωτική επαφή με πόρνες θεωρείται νόμιμη στη Γαλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης