Στη δικαιοσύνη πρσφεύγει το ζεύγος Στρος-Καν

Στη δικαιοσύνη πρσφεύγει το ζεύγος Στρος-Καν

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Κάν, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε υπόθεση μαστροπείας στη Γαλλία, και η σύζυγός...

Στη δικαιοσύνη πρσφεύγει το ζεύγος Στρος-Καν
Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Κάν, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε υπόθεση μαστροπείας στη Γαλλία, και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να σταματήσουν οι «παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής τους» και η «καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας», δήλωσαν οι δικηγόροι τους.

Έχουν την πρόθεση να καταθέσουν μηνύσεις για να «σταματήσει ή να καταδικαστεί» κάθε παραβίαση του «ανακριτικού απόρρητου», του «τεκμηρίου της αθωότητας» και της «ιδιωτικής ζωής» τους, εξηγούν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι Ανρί Λεκλέρκ και Φρεντερίκ Μπολιέ.

Το όνομα του Στρος-Καν αναφέρεται σε υπόθεση μαστροπείας και κατάχρησης κοινωνικών αγαθών γύρω από το ξενοδοχείο Κάρλτον της Λίλλης (βόρεια Γαλλία) στην οποία ενέχονται επιχειρηματίες και αστυνομικοί.

Κλείσιμο
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν εκτενώς σε ορισμένα στοιχεία της έρευνας, κυρίως στα γραπτά μηνύματα που είχαν ανταλλαγεί ανάμεσα στο Στρος-Καν και τον επιχειρηματία Φαμπρίς Πασκοφσκί με θέμα τη διοργάνωση «πονηρών» βραδιών. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει επίσης λόγο για εντάσεις στη σχέση τους ζεύγους Στρος-Καν-Σενκλέρ.

«Η Αν Σενκλέρ και ο Ντομινίκ Στρος-Καν μας έδωσαν τις αυστηρότερες οδηγίες να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη γι' αυτές τις καταχρήσεις», εξηγούν οι δικηγόροι τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης