Ο εμίρης του Κατάρ που αγόραζε τσιπούρες και σαργούς στην Κεφαλονιά

Ο εμίρης του Κατάρ που αγόραζε τσιπούρες και σαργούς στην Κεφαλονιά

Με την κούκλα Moza είχε οργώσει το Ιόνιο ενώ είχε δει και τον πρωθυπουργό

Ο εμίρης του Κατάρ που αγόραζε τσιπούρες και σαργούς στην Κεφαλονιά
Το Κατάρ το fund του οποίου διαχειρίζεται 50 δισ. ευρώ και αποκτά μεγάλο ποσοστό της Alpha – Eurobank κυβερνάται από έναν εμίρη ο οποίος βγήκε με τις σαγιονάρες από τη θαλαμηγό του για να ψωνίσει τσιπούρες και σαργούς στην Κεφαλονιά, περπάτησε στο λιμάνι της Ζακύνθου και χαιρέτησε τους περαστικούς, έκανε βουτιές σε «μυστικές» παραλίες των Παξών και μέσα σε όλα αυτά είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό για…business.

O εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι για ακόμη μια χρονιά επέλεξε την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές και φυσικά δεν έμεινε κρυφό. Το πολυτελές σκάφος του αλλά και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν σε κάθε προορισμό μαρτυρούσαν την παρουσία του.

Έφθασε στην Κέρκυρα με το βασιλικό learjet το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, την Παρασκευή 17 Ιουνίου και αμέσως πήγε στη θαλαμηγό Villa Sul Mare που είχε νοικιάσει από εταιρεία Ιταλικών συμφερόντων, η οποία τον περίμενε στο λιμάνι του νησιού. Μαζί του είχε κάποια από τα παιδιά του και την τρίτη από τις συζύγους του την 52χρονη Μόζα Μπιντ Νάσερ αλ Μισνέντ.

Κλείσιμο
Στην Κέρκυρα κάθισε τέσσερις ημέρες και απόλαυσε τη θάλασσα στις παραλίες γύρω από τα νησί. Από την Κέρκυρα έφυγε και κατευθύνθηκε στους Παξούς όπου κάθισε μια ημέρα. Επόμενος σταθμός το νησί της Κεφαλονιάς.

Εκεί ο εμίρης του Κατάρ εξέπληξε τους κατοίκους όταν το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου λίγο μετά τις έξι και μισή κατέβηκε από τη θαλαμηγό του και κατευθύνθηκε με μια άσπρη Mercedes στο σημείο του λιμανιού όπου δένουν οι τράτες που μόλις είχαν γυρίσει από το παραγάδι.

Ο Εμίρης ευδιάθετος και πάρα πολύ άνετος έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο τα ψάρια ενώ ρωτούσε τους ντόπιους πως μπορεί να τα μαγειρέψει. Ύστερα από έρευνα αγοράς πλήρωσε 100 ευρώ για σαργούς και τσιπούρες.

Ο λογαριασμός ήταν 95 ευρώ αφήνοντας και 5 ευρώ πουρμπουάρ χρήματα τα οποία δεν πλήρωσε ο ίδιος αλλά ο προσωπικός του φρουρός που τον συνόδευε διακριτικά στην βόλτα του στο Αργοστόλι. Εκτός από ψάρια ο Εμίρης δοκίμασε τις γνωστές μάντολες αλλά και ρομπόλα που αγόρασαν άνδρες της ασφάλειάς του από τα μαγαζιά.

Αργότερα επέστρεψε στη θαλαμηγό του, ενώ τα ψάρια τα πήρε ο προσωπικός του σεφ για να ετοιμάσει το μεσημεριανό. Στο Αργοστόλι έμεινε μια ημέρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Villa Sul Mare πριν φύγει από την Κεφαλονιά με προορισμό τη Ζάκυνθο πέρασε από τον Μύρτο, τη διάσημη παραλία, πέρασε ανοικτά της Σάμης, όπου είχε γυριστεί το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι, και από εκεί περνώντας μεταξύ Ιθάκης και Κεφαλονιάς κατευθύνθηκε στη Ζάκυνθο.

Ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ-Θανί έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι του νησιού άλλα δυο υπερπολυτελή σκάφη τα οποία έδεσαν στο Στράτα Μαρίνα και στον μόλο του Αγίου Νικολάου εκεί όπου δένουν τα κότερα.

Ειδικά αλεξίσφαιρα βαν με οδηγούς και σωματοφύλακες βρίσκονταν επι ποδός στο λιμάνι καθώς η οικογένεια του Εμίρη αναμενόταν να ξεναγηθεί στο νησί πράγμα όμως που τελευταία στιγμή ακυρώθηκε. Ο εμίρης περπάτησε στο λιμάνι, ενώ ντόπιοι και τουρίστες απαθανάτιζαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές τις πολυτελείς θαλαμηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η θαλαμηγός του εμίρη έφυγε από τη Ζάκυνθο με προορισμό τον Κορινθιακό. Με πορεία κοντά στα παράλια της Πελοποννήσου το σκάφος πέρασε τον Κορινθιακό με προορισμό τον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα την περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ ο εμίρης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου συζήτησαν για τις μελλοντικές επενδύσεις του ζάμπλουτου ηγέτη στην περιοχή του Ελληνικού αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης