Τζεφ Μπέζος: «Δώρισε» στην Ντόλι Πάρτον 100 εκατομμύρια δολάρια

Τζεφ Μπέζος: «Δώρισε» στην Ντόλι Πάρτον 100 εκατομμύρια δολάρια

Το αφεντικό της Amazon απένειμε στην τραγουδίστρια το «Βραβείο θάρρους και φιλανθρωπίας»

bezos-parton-xr
100 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να φαίνονται τεράστιο ποσό για κάποιους, αλλά για τον Τζεφ Μπέζος μοιάζουν με ψιλά στην τσέπη. Αυτό όμως δεν πρέπει να μειώνει την πρόσφατη χειρονομία του προς την Ντόλι Πάρτον.

Το αφεντικό της Amazon απένειμε στην τραγουδίστρια το «Βραβείο θάρρους και φιλανθρωπίας». Ο Μπέζος μάλιστα ήταν γεμάτος επαίνους για την Ντόλι Πάρτον λέγοντας πως είναι μια γυναίκα με «μεγάλη καρδιά».

Όπως ανέφερε η σύντροφος του Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ, η οποία παρέδωσε το βραβείο στην Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα, το βραβείο «αναγνωρίζει ηγέτες που στοχεύουν ψηλά, βρίσκουν λύσεις και το κάνουν πάντα με ευγένεια».

Η Πάρτον είναι ευρέως γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Το πιο προβεβλημένο έργο της είναι το Ίδρυμα Dollywood, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1988 και το οποίο ξεκίνησε προσφέροντας υποτροφίες σε μαθητές γυμνασίου. Κύριος στόχος του είναι η υποστήριξη των νέων μέσω της εκπαίδευσης. Ο Μπέζος εξήρε όλα όσα «έχει κάνει για τα παιδιά, την παιδεία και τόσα άλλα πράγματα».

Η Πάρτον δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα προσωπικά, αλλά θα μπορεί να τα στείλει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει επιλέξει.

Αφού παρέλαβε το βραβείο, η Πάρτον εξήγησε τα κίνητρα πίσω από το φιλανθρωπικό της έργο: «Όταν οι άνθρωποι είναι σε θέση να βοηθήσουν, πρέπει να βοηθήσεις. Ξέρω ότι πάντα έλεγα ότι προσπαθώ να βάζω τα χρήματά μου εκεί που είναι η καρδιά μου. Και νομίζω ότι κι εσείς κάνετε το ίδιο πράγμα. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα».

Κλείσιμο
Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη το πρόσωπο που πιστεύεται πως άφησε τη βόμβα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης - Δείτε βίντεο

Ο χορός του Ντόναλντ Τραμπ στον γάμο της κόρης του Τίφανι - Δείτε βίντεο

The Voice: Η επιστροφή, η Μολδαβή της... Eurovision και η «μπάντα» των κριτών - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης