Τρανς TikToker απαντά στην «επίθεση» της Κέιτλιν Τζένερ: Με είπες «αυτός» και με εξευτέλισες

Τρανς TikToker απαντά στην «επίθεση» της Κέιτλιν Τζένερ: Με είπες «αυτός» και με εξευτέλισες

Τα σχόλια της Τζένερ για το βίντεο της Μαλβέινι με το... εξόγκωμα στο σορτσάκι απογοήτευσαν την TikToker

Dylan-Mulvaney-Caitlyn-Jenner
Η Ντίλαν Μαλβέινι, μια τρανς TikToker και ακτιβίστρια που καταγράφει στην πλατφόρμα τα διάφορα στάδια της φυλομετάβασής της, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαμάχης στα social media ανάμεσα σε χρήστες που την υποστηρίζουν και σε άλλους που την επικρίνουν για το ύφος του περιεχομένου που ανεβάζει.

Η σειρά «Days of Girlhood» που έχει δημιουργήσει η Μαλβέινι στο TikTok περιλαμβάνει βίντεο από την καθημερινότητά της ως γυναίκα (ή «κορίτσι» όπως προτιμά να αποκαλεί τον εαυτό της η 25χρονη τρανς) και έχει εκτοξεύσει τη δημοφιλία του λογαριασμού της, που διαθέτει πλέον πάνω από 8,8 εκατομμύρια ακόλουθους. Πρόσφατα, η Μαλβέινι συμμετείχε σε podcast της εταιρείας Ulta (αλυσίδα καταστημάτων με καλλυντικά στις ΗΠΑ) με τίτλο «The Beauty of Girlhood», στο οποίο συζητούσε μαζί με ένα άλλο gender-fluid άτομο τον ορισμό της ομορφιάς. H εκπομπή προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, με κάποιους χρήστες να εξοργίζονται από τον όρο «κορίτσι» που χρησιμοποιεί κατά κόρον η Μαλβέινι και να καλούν σε... μποϊκοτάζ των καταστημάτων Ulta.

@dylanmulvaney

Day 233- a message to Caitlyn. To my followers, please do not send her any hate. ❤️ #trans #daysofgirlhood #caitlynjenner

♬ original sound - Dylan Mulvaney


Η 25χρονη δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα από τους επικριτές της, ειδικά μιας και η επιτυχία του λογαριασμού της στο TikTok έχει συμβάλλει στο να θεωρείται πλέον μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τρανς παρουσίες στις ΗΠΑ. Πρόσφατα, μάλιστα, προσκλήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, όπου συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τα διεμφυλικά άτομα. Ωστόσο, ο «ντόρος» γύρω από το όνομα της Μαλβέινι παραμένει, αφού κάποιοι θεωρούν ότι τα βίντεο που ανεβάζει για τη νέα της ζωή ως «κορίτσι», ουσιαστικά αναπαραγάγουν αρνητικά στερεότυπα για τις γυναίκες και είναι μέχρι και... προσβλητικά για εκείνες.

@dylanmulvaney

My first question for the president. I have so much to learn, but Honored to stand up for my trans community. #trans #usa #vote

♬ original sound - Dylan Mulvaney
Κλείσιμο


Στους επικριτές της Μαλβέινι φαίνεται πως συμπεριλαμβάνεται και η Κέιτλιν Τζένερ. Παρότι διεμφυλική και η ίδια (γεννήθηκε Μπρους Τζένερ και άλλαξε φύλο το 2015), η «πιο διάσημη τρανς γυναίκα στον κόσμο» όπως αποκαλείται συχνά, δεν εγκρίνει καθόλου τη νεαρή TikToker. Πρόσφατα μάλιστα σχολίασε ιδιαίτερα καυστικά ένα βίντεο της Μαλβέινι, όπου η 25χρονη έλεγε πώς ο κόσμος κοιτούσε με περιέργεια το εξόγκωμα στο στενό της σορτσάκι όταν είχε πάει για ψώνια, και αυτό την έκανε να αισθανθεί άσχημα. «Oι γυναίκες μπορεί μερικές φορές να έχουν εξόγκωμα στο σορτσάκι τους και αυτό είναι οκ» εμφανίζεται να λέει στο βίντεό της η νεαρή trans, η οποία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επέμβαση αλλαγής φύλου.



Σχολιάζοντας το βίντεο που ανέβασε μια Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής, η Τζένερ έκανε λόγο για παραλογισμό και τόνισε ότι τίποτα απ' όσα κάνει αυτό το άτομο (δηλ. η Μαλέινι) δεν πρέπει να «κανονικοποιηθεί». «Αυτός μιλάει για το πέος του» σημείωσε σε ένα άλλο σχόλιό της, χρησιμοποιώντας αρσενική αντωνυμία για την Μαλβέινι.

«Ντίλαν, συγχαρητήρια, εισαι τρανς με πέος» πρόσθεσε ειρωνικά. Πρόκειται για μία φράση που ενόχλησε ιδιαίτερα τη νεαρή TikToker, η οποία εξέφρασε την απόγοήτευσή της με βίντεο-απάντηση στην πρώην Ολυμπιονίκη.



«Έτρεφα αυτόματα μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό σου ως τρανς γυναίκα... όμως μετά επέλεξες να με εξευτελίσεις», αναφέρει στο βίντεό της που έχει συγκεντρώσει ήδη εκατομμύρια views η 25χρονη. «Με αποκάλεσες "αυτός". Είναι απλώς... φρικτό! Όμως δεν σταμάτησες εκεί», συνεχίζει η TikToker, εξηγώντας πώς τα προσβλητικά της σχόλια ακούγονται σαν η TikToker να είναι κάποιου είδους ανώμαλος επιδειξίας που εκθέτει τα γεννητικά του όργανα.

Στο βίντεο, η Μαλβέινι εξηγεί ότι έκανε το βίντεο επειδή αισθανόταν άσχημα για τα βλέμματα που της έριχναν στον δρόμο και ήθελε να αισθανθεί καλύτερα, και ρώτησε την Κέιτλιν Τζένερ αν θυμόταν πώς ήταν όταν ξεκινούσε τη φυλομετάβασή της. Η 25χρονη τόνισε στη Ρεπουμπλικανή ότι δεν έχουν όλες οι τρανς γυναίκες την οικονομική δυνατότητα ή την επιθυμία να προχωρήσουν σε άλλαγή φύλου. «Αυτό δεν τις κάνει λιγότερο γυναίκες» συμπληρώνει η Μαλβέινι απευθυνόμενη στην «προνομιούχα» Κέιτλιν Τζένερ.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα «χαμένα» απομνημονεύματα του Πολ Νιούμαν αποκαλύπτουν... «πώς έγινε σεξουαλικό πλάσμα»

Σύροι ξυλοκόπησαν την 20χρονη αδερφή τους στη Θεσσαλονίκη για να τους ακολουθήσει στη Γερμανία

Αποκαταστάθηκαν ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στο Κίεβο - Μια νεκρή από βομβαρδισμούς στο Μικολάιβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης