Πόλεμος στην Ουκρανία - New York Times: Μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης οργάνωσαν τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

Πόλεμος στην Ουκρανία - New York Times: Μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης οργάνωσαν τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

Οι ΗΠΑ φοβούνται κλιμάκωση λόγω της δολοφονικής επίθεσης - Εξερράγη το αυτοκίνητο της 29χρονης Ρωσίδας δημοσιογράφου, κόρης του «Ρασπούτιν του Πούτιν», τον περασμένο Αύγουστο

journalist
Φόβο για περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία εκφράζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ λόγω μιας δολοφονίας που σημειώθηκε κοντά στη Μόσχα τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως γράφουν, ειδικότερα, οι New York Times, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι ενδεχομένως ορισμένα μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης να οργάνωσαν τη δολοφονία της 29χρονης Ρωσίδας δημοσιογράφου και κόρης του εθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ντάρια, μέσω επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

auto


Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση ούτε παρείχαν πληροφορίες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, αρνείται την οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ντάρια Ντούγκιν.

Κλείσιμο
Παρόλο που η Ρωσία δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε κίνηση αντεπίθεσης μετά τη δολοφονία, οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία ότι αυτού του είδους οι συμβολικής σημασίας επιθέσεις μπορεί να προκαλέσουν τη διενέργεια επιθέσεων κατά υψηλόβαθμων αιξιωματούχων της Ουκρανίας.

Η δολοφονία της δημοσιογράφου δείχνει, σύμφωνα με τους NYT, ότι η Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει χτυπήματα σε υψηλόβαθμες τάξεις Ρώσων ενώ πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές δολοφοφονίες στη διάρκεια του πολέμου.

Ως μάρτυρας χαιρετίστηκε στην κηδεία της η Ντάρια Ντούγκινα - «Πέθανε για τη Ρωσία»

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στη Μόσχα για την κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα.

Εξερράγη το όχημά της, το οποίο οδηγούσε σε δρόμο κοντά στη Μόσχα. 

Δημοσιογράφος και πολιτειολόγος, ήταν η κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, ενός υπερεθνικιστή ιδεολόγου και συγγραφέα που προβάλλει ένα ιμπεριαλιστικό δόγμα. Όπως ο πατέρας της, υποστήριζε σφόδρα τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Λιγότερο από 48 ώρες μετά το θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) υποστήριξαν πως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. 

Ο πατέρας της, ο 60χρονος Ντούγκιν, ο οποίος εδώ και χρόνια υποστηρίζει τη δημιουργία μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας που θα απορροφούσε τα εδάφη χωρών όπως η Ουκρανία, είχε πει στους παρισταμένους πως η κόρη του πέθανε για τη Ρωσία.

«Αν ο τραγικός θάνατός της άγγιξε κάποιον, εκείνη θα του ζητούσε να υπερασπιστεί την ιερή (ρωσική) ορθοδοξία, το λαό και τη μητέρα πατρίδα», είχε δηλώσει ο Ντούγκιν, ντυμένος στα μαύρα και φανερά συγκινημένος. «Πέθανε για τη Ρωσία, στη μητέρα πατρίδα και στην πρώτη γραμμή, η οποία δεν βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά εδώ».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καταγγείλει «ένα κατάπτυστο, ωμό έγκλημα», το οποιο «έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού και ταλαντούχου ανθρώπου με αληθινή ρωσική καρδιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακή κρίση - Μητσοτάκης για την πρόταση Φον ντερ Λάιεν για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση

Τραγωδία στη Φωκίδα: Όταν ο 40χρονος που σκοτώθηκε στα μεταλλεία μιλούσε για την επικινδυνότητα στις στοές

Ιράν: Η Ελληνίδα που έζησε στο παλάτι του Σάχη και η «ματωμένη μαντίλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης