Κι όμως είναι ακόμα εδώ!

Κι όμως είναι ακόμα εδώ!

Το protothema.gr βρέθηκε εκεί που ξεκίνησαν όλα…

Tα μέτρα της τροχαίας για το 3μερο του Αγίου Πνεύματος
Κι όμως είναι  ακόμα εδώ!
Δεκάδες σκηνές παραμένουν στην Πουέρτα ντελ Σολ (Πλατεία του Ήλιου) στη Μαδρίτη επιμένοντας να διαμαρτύρονται για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας που έφερε η οικονομική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας. Παρά τις φήμες και τα δημοσιεύματα ότι οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι «τα μάζεψαν», η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Στην κεντρικότερη Πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας, στο σημείο «μηδέν» της πόλης  εκατοντάδες νέοι το Σάββατο το μεσημέρι πέρασαν κάτω από σκηνές και πανό τις ώρες τους, διαψεύδοντας όσους  τους θέλουν να εγκαταλείπουν εύκολα την προσπάθεια. Όχι μόνο βρίσκονται εδώ, λοιπόν, αλλά έχουν οργανωθεί  και περισσότερο, δημιουργώντας  κρεβάτια με αφρολέξ, φέρνοντας κουζινικά σκεύη και απλώνοντας γαλάζια πανιά ανάμεσά τους για τη ζέστη.

Παράλληλα έχουν δημιουργήσει δύο κέντρα υποδοχής για να ενημερώνουν τον κόσμο  που περνάει για τις προσπάθειές  τους. Αύριο θα συμμετέχουν και  αυτοί στο νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού των αγανακτισμένων.   Εκατοντάδες τουρίστες και Ισπανοί πολίτες περνούν από δίπλα τους και τους ενθαρρύνουν για να συνεχίσουν, ενώ εκείνοι αν και αρκετά καταβεβλημένοι, τραγουδούν ακόμα και την ημέρα με τις κιθάρες τους.

Κλείσιμο
Οι Αγανακτισμένοι της Μαδρίτης μέσα σε πολύ σύντομο  χρονικό διάστημα πήραν την ιδέα των εξεγερμένων της Αιγύπτου για μια ειρηνική και χωρίς  βία διαδήλωση και παραμονή στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας  της χώρας τους, προκειμένου να υποβάλλουν μια σειρά από αιτήματα στην κυβέρνηση. Η «αιγυπτιακή» ιδέα προέβλεπε να μην πάει κανείς στα  σπίτι του αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα.

Οι Ισπανοί  προκαλώντας έκπληξη σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν οι πρώτοι που μέσω facebook και twitter (όπως έγινε και στην Αίγυπτο) συγκεντρώθηκαν χωρίς κομματικές υποδείξεις και θορύβησαν της κυβέρνηση. Αργότερα ακολούθησαν οι Έλληνες. Με την ίδια μέθοδο και τον ίδιο στόχο. Αν και πριν την πρώτη Τετάρτη που βγήκαν οι Έλληνες είχε επικρατήσει πως οι Ισπανοί είχαν στην Πλατεία του Ήλιου το σύνθημα «Σσσσς μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά εδώ. Αντίθετα οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα, η τελευταία γενική απεργία στην Ισπανία είχε πραγματοποιηθεί το 1990! Γι’ αυτό και η μεγάλη έκπληξη στην Ευρώπη


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης