Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 8χρονο κοριτσάκι «έσβησε» στη Βόρεια Καρολίνα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 8χρονο κοριτσάκι «έσβησε» στη Βόρεια Καρολίνα

Το παιδί δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε υποκείμενο νόσημα - Την Παρασκευή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, το Σάββατο έπεσε σε κώμα και τη Δευτέρα κατέληξε λόγω των σοβαρών επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό

usa_morales
Την περασμένη εβδομάδα έπαιζε με τις φίλες της, πήγαινε στο σχολείο και χαιρόταν τη ζωή. Ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Λίγες ημέρες μετά «έσβησε» στο νοσοκομείο. Η 8χρονη Aurea Soto Morales πρόσθεσε το όνομά της στη μακριά λίστα των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ. Δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Απλώς προσβλήθηκε, υπέστη επιπλοκές και μέσα σε λίγα 24ωρα κατέληξε...

Το 8χρονο κορίτσι από τη Βόρεια Καρολίνα έπεσε σε κώμα το Σάββατο και τη Δευτέρα και δεν ξύπνησε ποτέ. Όπως είπαν οι γιατροί, ο εγκέφαλος ξαφνικά διογκώθηκε, υπέστη επιληπτική κρίση και έπεσε σε βαθύ κώμα. Λίγες ώρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή, εξαιτίας των επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό.

Λίγο αργότερα, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι επίσης είχαν τον νέο κορωνοϊο στον οργανισμό τους, παρ' ότι δεν είχαν νοσήσει.

Το μικρό κορίτσι, γνωστή ως «Yoshi», άρχισε να αισθάνεται άρρωστη την περασμένη εβδομάδα. «Η αδερφή μου και εγώ ξεκινήσαμε να έχουμε τα συμπτώματα COVID-19», είπε η αδελφή της, Τζένιφερ Μοράλες.

Η 8χρονη Yoshi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Παρασκευή και το Σάββατο ο εγκέφαλός της άρχισε να διογκώνεται, ώσπου έπεσε σε κώμα. Τελικά υπέκυψε από τις επιπλοκές του κορωνοϊού τη Δευτέρα.

«Όλοι το συνδέουν με τους ηλικιωμένους, καθώς πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που θα το πάρουν, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αδερφή μου το κατάλαβε», είπε η Τζένιφερ Μοράλες, οι γονείς της οποίας απηύθυναν έκκληση σε όλους να το πάρουν σοβαρά, διότι αφορά τους πάντες, ανεξάρτητα με την ηλικία.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Νότια Αφρική: Θλιβερό ρεκόρ με 56 θανάτους σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Τουρκία: Καραντίνα σε 15 πόλεις το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός - Περού: Χάος με άλλους 137 νεκρούς σε ένα 24ωρο - Πάνω από 5.000 συνολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης