ΕΛΕΠΑΠ 2018: Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού Κινδύνου - Το Μέλλον στην Αποκατάσταση

ΕΛΕΠΑΠ 2018: Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού Κινδύνου - Το Μέλλον στην Αποκατάσταση

Το συνέδριο απευθύνεται σε νεογνολόγους, παιδονευρολόγους, φυσιάτρους, παιδιάτρους, θεραπευτές, ειδικούς ψυχικής υγείας,  παιδαγωγούς, νοσηλευτές και άλλους επιστήμονες υγείας,  να συμβάλλουν στην ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας

ΕΛΕΠΑΠ 2018: Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού Κινδύνου - Το Μέλλον στην Αποκατάσταση
Με τη διοργάνωση ενός πολύ σημαντικού επιστημονικού συνεδρίου γιορτάζει τα 80 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στα παιδιά με κινητική αναπηρία η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί στη ΣΤΕΓΗ Ιδρύματος Ωνάση στις 9 και 10 Μαρτίου, έχει θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση σε Βρέφη Υψηλού Κινδύνου. Το Μέλλον στην Αποκατάσταση» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  

Η θεματολογία επιχειρεί να συνδυάσει τις σύγχρονες θεωρίες της νευροπροφύλαξης και  νευροπλαστικότητας, τις επιδράσεις των γενετικών και  επιγενετικών παραγόντων, του πόνου και της γονεϊκής επαφής στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, τις μεθόδους πρώιμης ανίχνευσης, καθώς και  τις νέες θεραπείες της πρώιμης ολοκληρωμένης παρέμβασης - αποκατάστασης κατά το πρότυπο του ICF. 

Το συνέδριο απευθύνεται σε νεογνολόγους, παιδονευρολόγους, φυσιάτρους, παιδιάτρους, θεραπευτές, ειδικούς ψυχικής υγείας,  παιδαγωγούς, νοσηλευτές και άλλους επιστήμονες υγείας,  με την ελπίδα, μέσω της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας και στην προώθηση της  πρώιμης παρέμβασης για τη βελτίωση της  ποιότητα ζωής και την  ένταξη των βρεφών υψηλού κινδύνου στη σχολική κοινότητα.

Κλείσιμο
Ο σημαντικός ρόλος των αξιολογήσεων,  των καινοτόμων παρεμβάσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα, η μεθοδολογία ένταξης στην πρώιμη εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, και ο ρόλος των γονέων  στα ολοκληρωμένα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ  συνθέτουν τις επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου, που θα παρουσιαστούν από έγκριτους Έλληνες και τους ξένους προσκεκλημένους Επιστήμονες Dr Maria Delivoria-Papadopoulos και Dr  Mijna Hadders –Algra.

Σήμερα η  ΕΛΕΠΑΠ στηρίζει περισσότερα από 1.000 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο  αγώνας  για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για  «Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης