Μετά τους γιατρούς και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ

Μετά τους γιατρούς και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ

Το νοσοκομείο Καλαμάτας αποφάσισε να προσλάβει 10 νοσηλευτές και 10 βοηθούς νοσηλευτών με μπλοκάκι – Για «εργασιακή ομηρεία» καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ

Μετά τους γιατρούς και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ
Αυξάνουν και πληθύνονται οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4486/2017, με τις οποίες φορείς και δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας μπορούν να απασχολούν προσωπικό όλων των κλάδων με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών, ξεκίνησε από το νοσοκομείο Καλαμάτας. Πλέον, η απασχόληση με «μπλοκάκι» αφορά για πρώτη φορά μη ιατρικό προσωπικό, συγκεκριμένα αφορά νοσηλευτές. 

Η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας αποφάσισε κατά πλειοψηφία
τη συνεργασία με 10 νοσηλευτές (ΤΕ) και 10 βοηθούς νοσηλευτών (ΔΕ), προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κλάδου.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ), οι κυβερνητικές ρυθμίσεις ανοίγουν πανηγυρικά το δρόμο για τη μελλοντική εργασιακή ομηρία εκατοντάδων νοσηλευτών. «
Κλείσιμο
Θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνουν της μονιμότητας ή των λοιπών ευεργετημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, με τους οποίους όμως θα εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ. 

«Ο διοικητής του ΓΝ Μεσσηνίας περνάει, πλέον, στην ιστορία, έχοντας ήδη επιλέξει την οδό της «συνεργασίας» με επιστήμονες νοσηλευτές, που θα εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών και θα υπόκεινται στον πλήρη έλεγχό του, αυτοί και το εργασιακό μέλλον τους»  συνεχίζει η ΠΑΣΥΝΟ, θεωρώντας παρήγορο το γεγονός ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ομόφωνα.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης