ΗΠΑ: Τέλος η αξονική τομογραφία για την εγκεφαλική διάσειση;

ΗΠΑ: Τέλος η αξονική τομογραφία για την εγκεφαλική διάσειση;

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων ενέκρινε μία εξέταση αίματος, την «Banyan Brain Traum Indicator» η οποία εντοπίζει τυχόν βλάβη εγκεφαλικού ιστού ή ενδοκρανιακές αλλοιώσεις

 ΗΠΑ: Τέλος η αξονική τομογραφία για την εγκεφαλική διάσειση;
Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για μία εξέταση αίματος που ανιχνεύει την εγκεφαλική διάσειση ή κάποιο  τραύμα στον εγκέφαλο.

Όπως γράφουν οι New York Times, η εξέταση ονομάζεται «Banyan Brain Traum Indicator» και αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των ατόμων που υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία, η οποία εντοπίζει τυχόν βλάβη εγκεφαλικού ιστού ή ενδοκρανιακές αλλοιώσεις.

Εάν η εξέταση αίματος υιοθετηθεί ευρέως, θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη για αξονική τομογραφία τουλάχιστον στο ένα τρίτο των ατόμων με τυχόν εγκεφαλικές βλάβες, όπως αναφέρει ο αμερικανικός οργανισμός.
Κλείσιμο
    
" Έτσι θα αλλάξει ο τρόπος εξέτασης για πιθανολογούμενα κρούσματα διάσεισης", δήλωσε ο Τάρα Ραμπίν,εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων.

Το Υπουργείο Άμυνας χρηματοδότησε την έρευνα γιατί ήθελε να έχει στη φαρέτρα του ένα διαγνωστικό εργαλείο για την αξιολόγηση των στρατιωτών που φέρουν τραύματα στις ζώνες μάχης. 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο χρηματοδότησε κλινικές δοκιμές σε δείγμα δύο χιλιάδων ατόμων και η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων οδήγησε στην έγκριση του αιματολογικού τεστ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 2013 υπήρχαν περίπου 2,8 εκατομμύρια άτομα που επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία με σοβαρή υποψία εγκεφαλικών αλλοιώσεων. Από αυτούς, σχεδόν 50 χιλιάδες απεβίωσαν.

Οι περισσότεροι ασθενείς με υποψία εγκεφαλικού τραύματος υποβάλλονται σε νευρολογική εξέταση και αξονική τομογραφία.

Μία από τις προκλήσεις στην διάγνωση των κρουσμάτων με εγκεφαλικές αλλοιώσεις ή διάσειση είναι ότι τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν σε διαφορετικούς χρόνους. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζονται αμέσως, ενώ σε άλλους μπορούν να εμφανιστούν μετά από ώρες ή ακόμα και ημέρες.Τα συμπτώματα επίσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Κάποιοι παρουσιάζουν ευαισθησία στο θόρυβο,άλλοι χάνουν την ισορροπία τους,ενώ άλλοι γίνονται πιο ευαίσθητοι στο έντονο φως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αιματολογική εξέταση έλαβε έγκριση για ενήλικες ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Banyan Biomarkers», με έδρα το Σαν Ντιέγκο,επεσήμανε ότι σκέφτηκε να απευθυνθεί και σε γιατρούς που αξιολογούν τα παιδιά με υποψία διάσεισης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης