Η Αυστραλία θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο

Η Αυστραλία θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο

Η κυβέρνηση θέλει να επεκταθεί και σε άλλες αγορές

Η Αυστραλία θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο
Να καταστεί η Αυστραλία ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ιατρικής κάνναβης στον κόσμο φιλοδοξεί η κυβέρνηση της χώρας, που το επόμενο διάστημα θα αλλάξει τους κανονισμούς. Στόχος είναι να επεκταθεί και σε ξένες αγορές, γεγονός που έχουν καταφέρει ο Καναδάς και η Ολλανδία. Παρόμοια σχέδια έχουν ανακοινώσει η Ουρουγουάη και το Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γκρεγκ Χαντ, οι πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν και τους ασθενείς που βρίσκονται στην Αυστραλία. Η χώρα έχει νομιμοποιήσει τη χρήση της ιατρικής κάνναβης το 2016. Όμως, διατηρεί ως παράνομη τη χρήση κάνναβης από το γενικό πληθυσμό. 

Η αλλαγή στους κανονισμούς θα πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας τοποθετεί την ψηφοφορία το Φεβρουάριο, ενώ θα επιδιώξει τη στήριξη της αντιπολίτευσης. 

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αλλαγή θα τονώσει την εγχώρια βιομηχανία, ενώ θα ωφελήσει ασθενείς στην Αυστραλία αλλά και επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικής εταιρείας συμβούλων, η παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να ανέλθει στα 55 δισ. δολάρια μέχρι το 2025. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης