Ελπίδες για οριστική εξάλειψη των κιρσών δίνει η σκληροθεραπεία με αφρό

Ελπίδες για οριστική εξάλειψη των κιρσών δίνει η σκληροθεραπεία με αφρό

Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες παρατηρείται βελτίωση της εικόνας των κιρσών σε ποσοστό έως 80%

Ελπίδες για οριστική εξάλειψη των κιρσών δίνει η σκληροθεραπεία με αφρό
Οι κιρσοί
αποτελούν μία πάθηση που επηρεάζει τρία στα δέκα ενήλικα άτομα. Ουσιαστικά κάθε φλέβα θα μπορούσε να μετατραπεί σε κιρσό, συνήθως όμως εντοπίζονται στα κάτω άκρα επειδή η όρθια στάση και το περπάτημα προκαλούν επιπλέον πίεση στις φλέβες των ποδιών. 

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα των κιρσών είναι οι αντιαισθητική εικόνα των ποδιών. Γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση του ασθενή. Πόσες φορές έχετε επιλέξει ένα μακρύ παντελόνι που καλύπτει τα πόδια σας, για να αποφύγετε τα περίεργα βλέμματα των άλλων; Η επιλογή αυτή σας παρέχει ασφάλεια, ταυτόχρονα όμως σας στεναχωρεί και σας καταπιέζει.

Κλείσιμο
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε γιατί εμφανίζονται οι κιρσοί! Σύμφωνα με τον αγγειοχειρουργό Γιώργο Γαλάνη, «η εμφάνιση των κιρσών είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας μιας σειράς βαλβίδων που βρίσκονται στο εσωτερικό τοίχωμα των φλεβών και ευθύνονται για την ομαλή κυκλοφορία του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά. Κάποιες φορές οι βαλβίδες αυτές δεν κλείνουν στεγανά με αποτέλεσμα μέρος του αίματος να ρέει προς τα πίσω και να λιμνάζει, προκαλώντας οίδημα και διεύρυνση των φλεβών. Αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κιρσών έχουν τα υπέρβαρα άτομα, οι γυναίκες στη διάρκεια της κύησης ή της εμμηνόπαυσης και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας».

Συμπτώματα: Εκτός από το αισθητικό πρόβλημα που προκαλούν οι κιρσοί, επηρεάζουν σημαντικά και την ποιότητα ζωής του ατόμου που πάσχει αφού προκαλούν πόνο, αίσθημα καύσου, μούδιασμα και πρήξιμο στην περιοχή των αστραγάλων. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθούμε έγκαιρα στον αγγειοχειρουργό για να αξιολογήσει την κατάσταση και να συστήσει την καταλληλότερη θεραπεία, καθώς οι κιρσοί μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγικά επεισόδια ή θρομβοφλεβίτιδα.

Η θεραπεία: Η σκληροθεραπεία με αφρό αποτελεί μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των κιρσών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο γιατρός εισάγει διάλυμα σκληρυντικής ουσίας στην φλέβα μέσω λεπτής βελόνας. Το διάλυμα αυτό αδειάζει το αίμα και προκαλεί συγκόλληση των τοιχωμάτων, με αποτέλεσμα η φλέβα σταδιακά να σκληραίνει, να συρρικνώνεται και τελικά να απορροφάται από τον οργανισμό.

Πλεονεκτήματα μεθόδου: Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες παρατηρείται βελτίωση της εικόνας των κιρσών σε ποσοστό έως 80%. Αποτελεί μια απλή, ανώδυνη, μη χειρουργική τεχνική που μπορεί να γίνει στο ιατρείο.

Σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι πως δεν χρειάζεται αναισθησία. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του. Εξαφανίζει τις φλέβες που έχουν πρόβλημα χωρίς να προκαλεί βλάβες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Απαλλαγείτε από τους αντιαισθητικούς κιρσούς και τις παθολογικές τους συνέπειες άμεσα και οριστικά με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας με αφρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης