Έρευνα: Η συχνή βαφή των μαλλιών συνδέεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Έρευνα: Η συχνή βαφή των μαλλιών συνδέεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Αν και σύμφωνα με τους επαγγελματίες περιποίησης μαλλιών της Cosmetic Toiletry and Perfumery Association, οι βαφές μαλλιών πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας

Έρευνα: Η συχνή βαφή των μαλλιών συνδέεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Τη στιγμή που εκατομμύρια γυναίκες, παγκοσμίως, καταφεύγουν στις βαφές μαλλιών για τη βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης, νέα έρευνα προειδοποιεί για τους κινδύνους που κρύβει η συχνή χρήση βαφών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η συχνή βαφή στα μαλλιά, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του χειρουργού και καθηγητή από το Λονδίνο, Kefah Mokbel, οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους έχουν 14% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο στο μαστό.

Κλείσιμο
Ο Mokbel, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Princess Grace στο Marylebone του Λονδίνου, συμβουλεύει τις γυναίκες να μη βάφουν τα μαλλιά τους περισσότερο από δύο με πέντε φορές το χρόνο.

Επίσης, σύμφωνα με τη Sunday Times, ο ίδιος προτείνει για τη βαφή μαλλιών, τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων φυσικών προϊόντων, όπως χένα ή παντζάρια.




Ο Mokbel αναφέρει: «Αυτό που βρίσκω ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η βιομηχανία συνιστά στις γυναίκες να βάφουν τα μαλλιά τους κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες» και προσθέτει:

«Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα και δουλειά για να επιβεβαιώσουμε τα αποτελέσματά μας, τα ευρήματά μας, υποδηλώνουν ότι η έκθεση σε βαφές μαλλιών μπορεί να συμβάλει στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού», ενώ δεν παραλείπει να τονίσει: «Η συσχέτιση μεταξύ της χρήσης βαφών μαλλιών και κινδύνου καρκίνου του μαστού δεν αποτελεί ένδειξη σχέσης αιτίας-αποτελέσματος».

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες περιποίησης μαλλιών της Cosmetic Toiletry and Perfumery Association, οι βαφές μαλλιών πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης