Πρόβλεψη-σοκ: Έως το 2025 θα χρειάζονται 1,2 τρισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Πρόβλεψη-σοκ: Έως το 2025 θα χρειάζονται 1,2 τρισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι σε 8 χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων θα φτάσει τα 2,7 δισεκατομμύρια, αρκετοί εκ των οποίων θα καταλήξουν να χρειαστούν ιατρική φροντίδα

Πρόβλεψη-σοκ: Έως το 2025 θα χρειάζονται 1,2 τρισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
Σε πρόβλεψη-σοκ για το κόστος της παχυσαρκίας προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Federation-WOF) καθώς εκτιμά ότι από το 2025 θα χρειάζεται ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την «επιδημία» αυτή.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι οι δύο βασικές αιτίες για την παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων καρκίνου, καρδιοπαθειών, εμφραγμάτων και διαβήτη.

Σύμφωνα με τον WOF το μεγαλύτερο «λογαριασμό» θα κληθούν να πληρώσουν οι ΗΠΑ (555 δισ. το χρόνο από τα 325 δισ. το χρόνο που πληρώνουν τώρα) εν μέρει και λόγω του υψηλού κόστους των ιατρικών υπηρεσιών στην Αμερική. Στη Μεγάλη Βρετανία ο λογαριασμός θα φτάσει στα 31 δισ. ευρώ από 19 δισ. δολάρια.

Κλείσιμο
Αν, μάλιστα, συνυπολογιστούν και τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν για ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία τότε τα ποσά γίνονται ιλλιγγιώδη καθώς οι ΗΠΑ θα κληθούν να πληρώσουν 4,2 τρισ. δολάρια, η Γερμανία 390 δισ. δολάρια, η Βραζιλία 251 δισ. δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο 237 δισ. δολάρια.

Μια εξήγηση, πάντως, για τα τεράστια ποσά είναι ότι για πρώτη φορά ο WOF υπολόγισε στα κόστη - ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας την Τετάρτη - όχι μόνο τους καρκίνου,ς του διαβήτες και τις καρδιοπάθειες αλλά και τα προβλήματα στα πόδια.

Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι σε 8 χρόνια ο αριθμός των παχύσαρκων θα φτάσει τα 2,7 δισεκατομμύρια, αρκετοί εκ των οποίων θα καταλήξουν να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι ή υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης