Πέντε κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο νοσοκομείο

Πέντε κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο νοσοκομείο

Ένας γιατρός, δύο νοσηλευτές και δύο υπάλληλοι του κυλικείου αρρώστησαν με ιλαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν

Πέντε κρούσματα ιλαράς στο Θριάσιο νοσοκομείο
Στο Θριάσιο νοσοκομείο, αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγράφηκαν κρούσματα ιλαράς
πλήττοντας τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, κι ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει επιλέξει την…αφωνία σχετικά με αυτό το μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας, το κύμα της «ξεχασμένης» μέχρι και τον περασμένο Μάιο παιδικής μεταδοτικής ασθένειας «χτύπησε» το νοσηλευτικό ίδρυμα της Δυτικής Αττικής πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Κλείσιμο
Ο απολογισμός των εργαζομένων που αρρώστησαν με ιλαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν είναι: ένας γιατρός, δύο νοσηλευτές και δύο υπάλληλοι του κυλικείου.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για εγκληματική αδιαφορία ως προς τη διαχείριση των κρουσμάτων ιλαράς στους επαγγελματίες υγείας. «Το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε οδηγία στα Νοσοκομεία για έλεγχο αντισωμάτων στους επαγγελματίες υγείας που γεννήθηκαν μετά το έτος 1972 και δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου ιλαράς. Για τους γεννηθέντες  επαγγελματίες υγείας πριν το 1972 το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί ότι έχουν ανοσία και δεν χρειάζονται να ελεγχθούν» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ωστόσο, η νοσοκομειακή πραγματικότητα είναι διαφορετική και απέχει μακράν από τις οδηγίες επί χάρτου. Οι επικεφαλής των νοσοκομείων γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν να προβούν σε αυτή την έκτακτη δαπάνη, να αγοράσουν δηλαδή αντιδραστήρια για τον έλεγχο των αντισωμάτων ούτε φυσικά και εμβόλια για την κάλυψη του προσωπικού τους.

«Το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για να γίνεται ο έλεγχος των αντισωμάτων ιλαράς. Ως εκ τούτω οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπήκαν στον κόπο καν να ενημερώσουν το προσωπικό για την οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μη μετάδοσης της νόσου. Φυσικά το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα εμβόλια ιλαράς» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ, εξέδωσε ανακοίνωση για την ιλαρά και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με αυτήν, από τις 17 Μαϊου έως και σήμερα, έχουν καταγραφεί 166 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότιο Ελλάδα. Αφορά κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων ιλαράς το ερχόμενο διάστημα, και ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες  γεωγραφικές περιοχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης