Τα αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι οργανικά ή ψυχογενή;

Τα αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι οργανικά ή ψυχογενή;

Στην Ελλάδα, η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν πάνω από 400.000 άντρες που αντιμετωπίζουν και βιώνουν το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας

Τα αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι οργανικά ή ψυχογενή;
Η στύση του πέους αποτελεί ένα φυσιολογικό φαινόμενο κατά το οποίο το πέος διευρύνεται, δηλαδή επιμηκύνεται και διογκώνεται, ενώ συγχρόνως παραμένει σταθερό στην κατάσταση αυτή και είναι το αποτέλεσμα μίας σύνθετης αλληλεπίδρασης ψυχολογικών, νευρολογικών, αγγειακών και ενδοκρινικών-ορμονικών παραγόντων ενώ συνήθως και όχι απαραίτητα προκαλείται από σεξουαλική διέγερση.

Στην Ελλάδα, η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν πάνω από 400.000 άντρες που αντιμετωπίζουν και βιώνουν το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με κάποιες μελέτες...

Κλείσιμο
στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στο οξύ πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Κάποιοι από τους λόγους μπορεί να είναι: η αύξηση βάρους και οι διατροφικές μεταβολές, το άγχος, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλα.

Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι: οργανικά – ιατρογενή, ψυχογενή ή και συνδυασμός των δύο αυτών κατηγοριών. Η στύση είναι κατά βάση ένα «αγγειακό» φαινόμενο για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να διενεργείται και ο ανάλογος έλεγχος του αγγειακού δικτύου του πέους.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης