Έξι συμπτώματα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Έξι συμπτώματα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Ο επίμονος βήχας, η δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση φαγητού είναι μερικά από τα συμπτώματα που είναι πιθανό να οφείλονται στην ύπαρξη κάποιου ογκιδίου στον θυρεοειδή αδένα

Έξι συμπτώματα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς
Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα είναι μια από τους πιο ιάσιμες μορφές καρκίνου, καθώς οι γιατροί δίνουν 90 τοις εκατό πιθανότητα επιβίωσης σε όσους νοσούν.

Ωστόσο, το ανθρώπινο σώμα παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, τα οποία ίσως σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ασθένεια, και τα οποία δεν θα πρέπει να αγνοούνται από κανέναν.

1. Επίμονος βήχας
Κλείσιμο
Ο ξηρός, επίμονος βήχας μπορεί να είναι σύμπτωμα που εμφανίζουν άτομα με ογκίδιο στον θυρεοειδή. Σύμφωνα με τον Dr. Tom Thomas από το Morristown Medical Center στο Νιου Τζέρσεϊ: «Ένας επίμονος βήχας μπορεί να οφείλεται σε μια μάζα του θυρεοειδούς που πιέζει την τραχεία».

2. Δυσκολία στην κατάποση του φαγητού
Το να αισθάνεται κάποιος δυσκολία στο να καταπιεί το φαγητό του, αν και δεν σημαίνει τίποτα το επικίνδυνο από μόνο του, μπορεί να είναι ένδειξη ότι εμποδίζεται η δίοδος στον οισοφάγο από κάποιο ογκίδιο.


3. Δυσκολία στην αναπνοή
Η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να σχετίζεται με την ύπαρξη μιας μάζας που πιέζει την τραχεία.




4. Αλλαγή της φωνής

Όταν η φωνή ενός ατόμου γίνεται περισσότερο βαθιά, ή ακόμα και ψιθυριστή, είναι πιθανό να αποτελεί δείγμα ύπαρξης κάποιου ογκιδίου στον λάρυγγα. Παρ' όλα αυτά μπορεί να σχετίζεται και με κάτι εξαιρετικά πιο απλό, όπως η λαρυγγίτιδα.

5. Πόνος στο αυτί
Ο πόνος του αυτιού, ενώ δεν υπάρχει καμία μόλυνση σε αυτό, είναι πιθανό να οφείλεται στο πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο εκτείνεται από το αυτί ως τον λαιμό δίπλα στον θυρεοειδή αδένα.

6. Η αίσθηση κάποιου εξογκώματος
Το μεγαλύτερο δείγμα ότι θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό είναι αν αισθανθείτε κάποιο εξόγκωμα στο λαιμό σας, ιδιαίτερα αν αυτά είναι σκληρά στην αφή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης