Έρευνα: Ευεργετική η τσίχλα για τις γυναίκες που γεννούν με καισαρική

Έρευνα: Ευεργετική η τσίχλα για τις γυναίκες που γεννούν με καισαρική

Η τσίχλα λειτουργεί ως μέσο που εξαπατά το σώμα και το κάνει να πιστεύει ότι ότι το άτομο τρώει

Έρευνα: Ευεργετική η τσίχλα για τις γυναίκες που γεννούν με καισαρική
Καθώς τα ποσοστά των γυναικών που επιλέγουν την καισαρική ως μέθοδο τοκετού, ολοένα και αυξάνονται, πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει την πολύτιμη δράση που έχει η τσίχλα για τη μετεγχειρητική υγεία αυτών των γυναικών.
  
Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι το μάσημα της τσίχλα (τρεις φορές την ημέρα για 30 λεπτά κάθε φορά) μπορεί να βοηθήσει και να συμβάλει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει μια στις πέντε γυναίκες που πάσχουν από μετεγχειρητικό ειλεό - τον ιατρικό όρο που χρησιμοποιείται και αναφέρεται στην έλλειψη κίνησης που παρατηρείται στα έντερα μετά από μία επέμβαση.

Κλείσιμο
Η κατάσταση είναι κοινή μετά από οποιαδήποτε μορφή χειρουργικής επέμβασης στο στομάχι και στη κοιλιά και θεωρείται ότι προκαλείται από φλεγμονή που δημιουργείται από το άνοιγμα της κοιλιάς.

Και ενώ η φλεγμονή αυτή, εξαφανίζεται εντός δύο και τριών ημερών από μόνη της, εν τω μεταξύ μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση με συμπτώματα ναυτίας, κοιλιακούς πόνους, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει πνευμονικές επιπλοκές όπως πνευμονία και πνευμονική εμβολή και παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο.

Ο Dr Vincenzo Berghella από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thomas Jefferson της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, και η ομάδα του ανέλυσαν 17 έρευνες που εξέταζαν περισσότερες από 3.000 γυναίκες που είχαν υποστεί καισαρική τομή.

Οι ίδιοι παρατήρησαν πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε μετά από την επέμβαση, για να περάσει αέρας στα έντερα - ένα βασικό σημάδι ότι τα έντερα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Κατά μέσον όρο, στις νέες μητέρες που μασούσαν τσίχλα μετά την επέμβαση, παρατηρήθηκε ότι ο αέρας ήρθε εξίμιση ώρες νωρίτερα από εκείνες που δεν μασούσαν τσίχλα.

Οι γιατροί συνήθως ενθαρρύνουν τους ασθενείς να τρώνε το συντομότερο δυνατόν μετά από μία χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα εντέρου.

Αλλά, για τις νέες μητέρες που αισθάνονται άρρωστες μετά από μία καισαρική τομή, το φαγητό μπορεί να είναι μάλλον άβολο και δυσάρεστο.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η τσίχλα μπορεί να είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να αντιμετωπισθεί η ταλαιπωρία των γυναικών και να μειωθεί το χρονικό διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο.

Ο Dr. Berghella αναφέρει ότι ουσιαστικά η τσίχλα λειτουργεί ως μέσο που εξαπατά το σώμα και το κάνει να πιστεύει ότι ότι το άτομο τρώει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης