Παθητικοί καπνιστές επτά στους δέκα Έλληνες - Μειώνονται οι «θεριακλήδες»

Παθητικοί καπνιστές επτά στους δέκα Έλληνες - Μειώνονται οι «θεριακλήδες»

Το 74% των μη καπνιστών αισθάνεται θυμό για αυτή την κατάσταση - Πτωτική τάση καταγράφει η καπνιστική συνήθεια των Ελλήνων 

Παθητικοί καπνιστές επτά στους δέκα Έλληνες - Μειώνονται οι «θεριακλήδες»
Μια ακόμη θλιβερή «πρωτιά» για την Ελλάδα. Αυτή τη φορά η χώρα μας έχεται πρώτη σε ό,τι έχει να κάνει με το παθητικό κάπνισμα, καθώς, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η Ελλάδα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στις χώρες οι οποίες δεν σέβονται το δικαίωμα του πολίτη σε περιβάλλον ελεύθερο από καπνό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πληθυσμός εμφανίζεται θετικός στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2017 στις 31 Μαΐου και με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις σοβαρές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία, αλλά και για τα οφέλη από την έγκαιρη πρόληψη και τις επιστημονικές μεθόδους διακοπής του καπνίσματος, διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Μιχάλης Τουμπής είπε πως «η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στο παθητικό κάπνισμα αφού επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι κάπνιζαν άλλοι γύρω τους όταν επισκέφθηκαν καφέ, εστιατόριο ή μπαρ.

«Το 74% των μη καπνιστών αισθάνεται θυμό για αυτή την κατάσταση κάτι που σημαίνει ότι ο πληθυσμός είναι έτοιμος να δεχθεί την εφαρμογή των μέτρων» επεσήμανε π κ. Τουμπής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Καθημερινή». 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, το αισιόδοξο είναι ότι η καπνιστική συνήθεια στη χώρα καταγράφει μια πτωτική τάση. Έτσι, πλέον, 27,3% των Ελλήνων δηλώνουν συστηματικοί καπνιστές και το 5,3% περιστασιακοί, γεγονός που μας κατεβάζει από το βάθρο με τους πιο «θεριακλήδες» της Ευρώπης. Μάλιστα στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών το 18,5%δηλώνει ότι καπνίζει καθημερινά, «επίδοση» κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης