Παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα για την εκπαίδευση στην «επείγουσα χειρουργική»

Παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα για την εκπαίδευση στην «επείγουσα χειρουργική»

Κορυφαίοι γιατροί από όλο τον κόσμο θα έρθουν στην Αθήνα για να μεταφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους στην Επείγουσα Χειρουργική - Το Συνέδριο Emergency Global Surgery πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη

Παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα για την εκπαίδευση στην «επείγουσα χειρουργική»
Κορυφαίοι χειρουργοί από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα από τις 26-28 Μαΐου 2017 για να μεταλαμπαδεύσουν την επιστημοσύνη τους και τη γνώση τους στην Επείγουσα Χειρουργική σε νέους ιατρούς.
 
Η εκπαίδευση των νέων ιατρών στην Επείγουσα Χειρουργική αποτελεί μείζον ζήτημα σήμερα για την ιατρική νοσοκομειακή κοινότητα, με δεδομένο το μελανό τοπίο που σκιαγραφούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πληθαίνουν ακόμη και στις χώρες της Δύσης, αλλά και οι φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.
 
To συνέδριο με θέμα «Επείγουσα Χειρουργική στον Κόσμο», (Emergency Global Surgery, επί το ελληνικότερον) οργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) και οι εργασίες του θα διεξαχθούν  στο Πειραματικό Χειρουργείο της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρίας ΕΛΠΕΝ με διευθυντή τον κ Παπαλόη και πολλούς εκπαιδευτές από Ελλάδα και εξωτερικό.
 
Ενδεικτικά, θα μιλήσουν και θα διδάξουν χειρουργοί από όλο τον κόσμο όπως οι καθηγητές Velmahos, Haider και Kaafarani από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Degiannis από το Πανεπιστήμιο Γιαχανεσμπουργκ, Schulick από το Πανεπιστήμιο Κολοράντο, Litwin από Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Hoballah, Faraj από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Beirut και Uranus από την Αυστρία. Επίσης, θα  συμμετέχει εκ μέρους των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων η επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας USAIS Dr. Jennifer Gurney. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Διευθύντρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών Dr Patricia Turner.
 
Το Συνέδριο Emergency Global Surgery πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιεί το Ελληνικό Τμήμα του ACS με επικεφαλής τους Προέδρους Καθηγητές Ντίνο Κωνσταντινίδη και Γιώργο Τσουλφά» επισημαίνει ο Governor του American College of Surgeons, Καθηγητής Χειρουργικής κ. Δημήτρης Λινός, προσθέτοντας πως η εκπαίδευση των νέων ιατρών στην Επείγουσα Χειρουργική, ιδίως σε περιόδους τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και φυσικών καταστροφών, αποτελεί προτεραιότητα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.
Κλείσιμο
 
Το Ελληνικό Τμήμα του ACS τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στους νέους φοιτητές της Ιατρικής αλλά και ειδικευόμενους στην Χειρουργική οργανώνοντας αλλά και ενισχύοντας τις διάφορες Ακαδημαϊκές δραστηριότητες τους.
Οι ομιλίες αλλά και τα μαθήματα που θα γίνουν στο Πειραματικό χειρουργείο είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες ιατρούς χάριν στην οικονομική στήριξη της Εταιρείας MediPrinou, στην οποία το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του ACS εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης