Κινέζοι δημιούργησαν τεστ που ανιχνεύει την ομάδα αίματος σε 30 δευτερόλεπτα

Κινέζοι δημιούργησαν τεστ που ανιχνεύει την ομάδα αίματος σε 30 δευτερόλεπτα

Το τεστ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε ένα με δύο χρόνια, κρίνεται ιδανικό για επείγουσες καταστάσεις, όπως πολεμικές ζώνες, φυσικές καταστροφές, απομονωμένες περιοχές

Κινέζοι δημιούργησαν τεστ που ανιχνεύει την ομάδα αίματος σε 30 δευτερόλεπτα
Σε 30 δευτερόλεπτα η ομάδα αίματος 
 
Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα ταχύτατο και σχεδόν 100% ακριβές τεστ αίματος που μπορεί να προσδιορίσει την ομάδα αίματος σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. 

Το τεστ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε ένα με δύο χρόνια, κρίνεται ιδανικό για επείγουσες καταστάσεις, όπως πολεμικές ζώνες, φυσικές καταστροφές, απομονωμένες περιοχές , καθώς η γνώση της ομάδας αίματος είναι ζωτική σε περίπτωση μετάγγισης. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τεστ για την ομάδα αίματος, τα οποία χρειάζονται τουλάχιστον 10 έως 20 λεπτά και απαιτούν εργαστηριακό περιβάλλον, το νέο τεστ γίνεται επί τόπου χωρίς να απαιτείται ιατρική εξειδίκευση. 

Ερευνητές του Τρίτου Στρατιωτικού Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας, με επικεφαλής τον Χονγκ Ζανγκ, σχεδίασαν ένα μικροτσίπ το οποίο έχει ενσωματωμένο ειδικό λογισμικό. Το μικροτσίπ είναι «κρυμμένο» σε ειδικό χαρτί και όταν τοποθετηθεί η σταγόνα αίματος επάνω τα αποτελέσματα προκύπτουν από τις χρωματικές αλλαγές πάνω στη μεμβράνη του χαρτιού που περιέχει αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία αναγνωρίζουν τους χαρακτηριστικούς βιοδείκτες κάθε διαφορετικού τύπου αίματος, που βρίσκονται στην επιφάνεια των ερυθροκυττάρων.

Μετά την ανάλυση 3.550 κλινικών δειγμάτων αίματος, το τεστ εμφάνισε ποσοστό ακρίβειας πάνω από 99,9%. Οι μόνες του ανακρίβειες αφορούσαν σπάνιες ομάδες αίματος. Αλλά με λίγο περισσότερο χρόνο - όχι πάνω από δύο λεπτά), το τεστ εντόπισε και τις σπάνιες ομάδες αίματος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης