15 κινήσεις «ματ» για μια πιο… ευτυχισμένη ζωή!

15 κινήσεις «ματ» για μια πιο… ευτυχισμένη ζωή!


15 κινήσεις «ματ» για μια πιο… ευτυχισμένη ζωή!
Έχουμε εναποθέσει  τη ζωή μας σε εμμονές, εσφαλμένες αντιλήψεις, πεποιθήσεις ή και λανθασμένες αξιολογικές κρίσεις που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος, αγωνία και μας οδηγούν σε αδιέξοδα κι αντί να προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε & να απεμπλακούμε,  καταλήγουμε να είμαστε δέσμιοι & προσκολλημένοι σε καταστάσεις χαοτικές, έκρυθμες, ανεξέλεγκτες,  που θυμίζουν "κομφούζιο" και που που μας προκαλούν σύγχυση, αμηχανία και σε ένα επόμενο στάδιο ακόμα και στην απελπισία,  κάνοντας τη ζωή μας ακόμα ανυπόφορη, αφόρητη και  αβάστακτη από ό,τι είναι.

Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά από 15 συνήθειες στις οποίες  πρέπει να πείτε «όχι», έτσι ώστε η ζωή σας να κυλήσει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο ευχάριστα. Αρχίζοντας από σήμερα κιόλας, μπορείτε να αλλάξετε οτιδήποτε δεν σας αρέσει  υπέρ σας.


Ξεκινάμε λοιπόν...

 
Κλείσιμο
Πείτε «όχι» στην τάση σας να έχετε πάντοτε δίκιο...


Είναι κάτι σύνηθες να  νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε πάντοτε δίκιο, να προβάλλουμε την εξιδανικευμένη εκδοχή του εαυτού μας, να παρουσιαζόμαστε ως γνώστες ενός θέματος, ως επαΐοντες, ειδήμονες, ειδικοί, εξπέρ... "αυθεντίες" με κίνδυνο πολλές φορές να καταντάμε "ξερόλες" να δεχόμαστε τα βέλη αυτών που μας ακούν, να γινόμαστε αποδέκτες σκωπτικών & δυσμενών σχολίων ενίοτε αποδοκιμασιών και ειρωνείας .  Το χειρότερο είναι ότι δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι μπορεί να σφάλουμε, μας υπερβαίνει γιατι μας κυριεύει ο "εγωκεντρικός πατριωτισμός", η αλαζονεία και η τάση να περιαυτολογούμε. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη αυτή η ανάγκη μας που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταλήξουν άδοξα διάφορες σχέσεις μας, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το άγχος μας για "αυτοπροβολή" που έχουμε και μεταδίδουμε.

Πραγματικά, δεν αξίζει.  Οποτεδήποτε νιώσετε ξανά την ανάγκη να πεταχτείτε σε μια κουβέντα προσπαθώντας να ξεδιαλύνετε  για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε το εξής: «Προτιμώ να έχω δίκιο ή να έχω φίλους;». Αλήθεια, πόση σημασία έχει; Είναι τόσο μεγάλος ο εγωισμός, η έπαρση & η φιλαυτίας μας τελικά; Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να ελέγχετε τα πάντα

Δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει με όλους, τους φίλους, την οικογένειά σας, τη σχέση σας. Είτε πρόκειται για συναδέλφους είτε για τους γονείς σας είτε για το/τη σύντροφό σας, απλώς ηρεμήστε κι αφήστε να παίρνουν κι άλλοι ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Επιτρέψτε σε όλους να είναι ο εαυτός τους, αλλά προπαντός, κάντε αυτό το "δώρο" να απαλλαγείτε από το βραχνά του να έχετε δίκιο σε όλα, παραγκωνίστε τον "ακριβοθώρητο" , δυσπρόσιτο και πολύτιμο εαυτό σας και θα δείτε πόσο ανάλαφροι και ανακουφισμένοι θα αισθανθείτε ξαφνικά.

 
Πείτε «όχι» στις κατηγορίες...


Ξεπεράστε την ανάγκη σας να επιρρίπτετε ευθύνες στους άλλους και να του αναθεματίζετε τους άλλους  για όσα έχετε ή όσα δεν έχετε, για όσα νιώθετε ή για όσα δεν νιώθετε ή και για το πως νιώθετε. Σταματήστε να μεταθέτετε τις ευθύνες και αναλάβετε όσες σας αναλογούν για πράγματα στα οποία ευθύνεστε, έχετε την υπαιτιότητα, φταίτε. Σταματήστε να περιχαρακώνετε τον εαυτό σας θεωρώντας κάθε άνθρωπο, κάθε κατάσταση, κάθε περιβάλλον εχθρικό. Απελευθερωθείτε από τις αρτηριοσκληρωτικές εμμονές που σας αναγκάζουν να ζείτε "σκιαμαχώντας", αναζητώντας εχθρούς, που σας οπισθοδρομούν και σας στερούν να χαίρεστε τον εαυτό σας με τους άλλους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης