Δωρεάν 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων σε Φούρνους και Λειψούς

Δωρεάν 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων σε Φούρνους και Λειψούς

Εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» επισκέφθηκαν τους Φούρνους και τους Λειψούς, από τις 8 έως τις 16 Οκτωβρίου

Δωρεάν 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων σε Φούρνους και Λειψούς
Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης «Υποστηρίζουμε τη ζωή» οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» επισκέφθηκαν τους Φούρνους και τους Λειψούς, με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ, από τις 8 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στα ακριτικά νησιά, οι επαγγελματίες υγείας διενήργησαν τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες και πραγματοποίησαν πάνω από 840 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων.
 
Στο νησί των Φούρνων εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο στη δημιουργία του οποίου συνέβαλαν οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά». Το Μουσείο δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φούρνων Κορσεών, με πρωτοβουλία της Πάτρας Μαρκάκη και έχει στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, όπου οι επισκέπτες παίρνουν μια γεύση από την καθημερινή ζωή των κατοίκων στα τελευταία εκατό χρόνια.

Κλείσιμο
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο απέδωσαν τιμητική πλακέτα και ανακήρυξαν την εκπρόσωπο της ομάδας της Ανοιχτής Αγκαλιάς επίτιμο δημότη Φούρνων για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά της.

14ο Ετήσιο Συμπόσιο των Λειψών


Στους Λειψούς, εκτός από το Πρόγραμμα  Προληπτικής Ιατρικής, πραγματοποιήθηκε και το 14ο Ετήσιο Συμπόσιο με θέμα: «Σχεδιασμός Ζωής: Προκλήσεις στη σύγχρονη οικογένεια».
Το Συμπόσιο παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Νοτίου  Αιγαίου  και  τέως  Δήμαρχος  Μπενέτος  Σπύρου, ο  έπαρχος Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής  κοινότητας Λέρου, Καλύμνου και Λειψών.
 
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν Βιωματικά Εργαστήρια για εφήβους  και  ενήλικες, ενώ  οι  μαθητές του  δημοτικού σχολείου και του  γυμνασίου, στο πλαίσιο του προγράμματος, αποτύπωσαν μέσα από ζωγραφιές τους τα συναισθήματά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης