Συσκευή που λειτουργεί ως τεχνητό πάγκρεας έρχεται να αντιμετωπίσει το διαβήτη τύπου 1

Συσκευή που λειτουργεί ως τεχνητό πάγκρεας έρχεται να αντιμετωπίσει το διαβήτη τύπου 1

Η συσκευή αυτή έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τη σωστή δόση ινσουλίνης σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 - μετρά τα επίπεδα γλυκόζης ανά πέντε λεπτά και αυτομάτως διοχετεύει στο σώμα την ποσότητα που απαιτείται

Συσκευή που λειτουργεί ως τεχνητό πάγκρεας έρχεται να αντιμετωπίσει το διαβήτη τύπου 1
Τις «ευλογίες» του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων  (FDA) έλαβε το «τεχνητό πάγκρεας», της εταιρείας Medtronic Plc's, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή του σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, αν σκεφθεί κανείς ότι, για πρώτη φορά, φορητή συσκευή που μιμείται το πάγκρεας, λαμβάνει έγκριση από αρμόδιο φορέα.  

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι, η φορητή συσκευή MiniMed 670G θα κληθεί να αντικαταστήσει τις ενέσεις και αντλίες ινσουλίνης, αλλά και τις μετρήσεις σακχάρου. Σύμφωνα με το Reuters, o αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ ενέκρινε το τεχνητό πάγκρεας , που προωθεί στην αγορά  εταιρεία Medtronic Plc's. Η συσκευή αυτή έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τη σωστή δόση ινσουλίνης σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και σύμφωνα με  την παρασκευάστρια εταιρεία, θα εφαρμοστεί σε ασθενείς, ηλικίας 14 ετών και άνω. 

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Τζέφρει Σάρεν, διευθυντής του τμήματος ιατρικών συσκευών του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων, η συσκευή "MiniMed 670G" μετρά τα επίπεδα γλυκόζης ανά πέντε λεπτά και αυτομάτως διοχετεύει στο σώμα την ποσότητα που απαιτείται. 

Κλείσιμο
Μόνο στις ΗΠΑ , περίπου 1,25 εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες πάσχουν από διαβήτη τύπου 1. 

Το τεχνητό πάγκρεας υπόσχεται καλύτερη διαχείριση του διαβήτη τύπου Ι, αφού διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης στα αίμα σε φυσιολογικά όρια, χωρίς επικίνδυνες αυξομειώσεις και την ανάγκη της μέτρησης των επιπέδων του σακχάρου από τον ασθενή κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης