Διατροφή στα μέτρα σας με βάση τα γονίδια σας!

Διατροφή στα μέτρα σας με βάση τα γονίδια σας!

Παραλλαγές στο γενετικό κώδικα καθορίζουν συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις για τον καθένα

Διατροφή στα μέτρα σας με βάση τα γονίδια σας!
Τα γονίδια μεταξύ των ανθρώπων διαφέρουν κι έτσι εξηγείται επιστημονικά η ποικιλομορφία που υπάρχει γύρω μας. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο η ανταπόκριση του οργανισμού μας σε διαφορετικά τρόφιμα,ποικίλλει. Παραλλαγές στο γενετικό κώδικα καθορίζουν συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις για τον καθένα.

Ο γονιδιακός έλεγχος εξετάζει γονίδια-κλειδιά για την εξατομίκευση της διατροφής του καθενός. Μπορεί να φανερώσει ποια είναι η ιδανική διατροφή αλλά και άσκηση για τον καθένα μας, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του βάρους μας, την αντιγήρανση και την πρόληψη από σχετιζόμενα νοσήματα με τη διατροφή (καρδιαγγειακά, σακχαρώδης διαβήτης, καρκίνος, οστεοπόρωση,υπέρταση κα).

Μέσα από τον διατροφογενωμικό έλεγχο, ο καθένας μπορεί να γνωρίσει τιςπραγματικές του ανάγκες σε υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνη D, A, C και Ε, αντιοξειδωτικά, αλάτι, καφεΐνη, Ω3 λιπαρά αλλά και την ύπαρξη δυσανεξίαςστη λακτόζη και την ικανότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού από μολυσματικούς παράγοντες. Π.χ. βλέπει αν έχετε προδιάθεση για οστεοπόρωση, αν είστε ευαίσθητοι στην κατανάλωση αλατιού, αν ανέχεστε το αλκοόλ ή την καφεΐνη λιγότερο απ’ το γενικό πληθυσμό.

Κλείσιμο
Το τεστ δε δείχνει ασθένειες αλλά δείχνει προδιάθεση για παθήσεις που μπορούν με σωστή διατροφική καθοδήγηση να μην εμφανιστούν.

Επιπλέον μπορεί να μάθει ποια άσκηση του ταιριάζει περισσότερο μαζί με πληροφορίες για την αποκατάσταση και το ρίσκο τραυματισμού του στους μαλακούς ιστούς με στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στηνάσκηση.

Ο έλεγχος γίνεται μία φορά στην ζωή του ατόμου, με μια απλή μπατονέτα συλλογής σάλιου απ’ όπου απομονώνεται DNA.

Το DNA είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους επιστήμονες της διατροφής καθώς τους δίνει ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για να συντάξουν ένα 100% εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησηςμε τα κατάλληλα τρόφιμα,στις σωστές ποσότητες και αναλογίες. Εκεί πουχρειάζεται προτείνει και τα συμπληρώματα που χρειάζεται ο εξεταζόμενος με βάση τις ανάγκες του.

Επομένως, σίγουρα αποτελεί το καλύτερο «δώρο υγείας» για τον εαυτό μας και γι’αυτούς που αγαπάμε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης