ΒIOΙΑΤΡΙΚΗ: Επενδύσεις υγείας και ανάπτυξης

ΒIOΙΑΤΡΙΚΗ: Επενδύσεις υγείας και ανάπτυξης

Ο Όμιλος επενδύει με την εγκατάσταση τελευταίας γενιάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη λειτουργία πέντε νέων διαγνωστικών μονάδων

ΒIOΙΑΤΡΙΚΗ: Επενδύσεις υγείας και ανάπτυξης
Δύο σημαντικές επενδύσεις «στοχευμένες» τόσο στην υγεία των Ελλήνων όσο και στην ανάπτυξη, πραγματοποιεί ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, μέσα από την εγκατάσταση τελευταίας γενιάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τη λειτουργία πέντε νέων διαγνωστικών μονάδων στην Αττική.
 
Ειδικότερα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεχίζοντας τις μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες της αυτή τη φορά συμπράττει με την General Electric Healthcare και εγκαθιστά το τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στη μονάδα της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ στους Αμπελόκηπους εγκαθίσταται και ο πρώτος αθόρυβος μαγνητικός τομογράφος MR Optima 450W with GEM Suite.
 
«Κύρια αποστολή του Ομίλου είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, και η συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας. Με τα μηχανήματα που εγκαταστήσαμε οι Έλληνες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ό,τι τελειότερο και πιο σύγχρονο στο χώρο της διάγνωσης και διαχείρισης ογκολογικών περιστατικών», ανέφερε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, κ. Ευάγγελος Σπανός, την Τρίτη κατά την παρουσίαση των νέων επενδύσεων του Ομίλου. Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτιά της εγκατάστασης του PET/CT Discovery IQ στη Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής του, τονίζοντας πως πρόκειται για το πρώτο PET/CT στον ιδιωτικό τομέα.
 
Κλείσιμο
«Είναι τιμή μας που η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επέλεξε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς τους» σημείωσε ο Jean-Michel Malbrancq, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare Ευρώπης, υπενθυμίζοντας άλλωστε ότι η συνεργασία των δύο εταιριών διαρκεί πάνω από 15 χρόνια.
 
Ο Γάλλος επικεφαλής της GE Healthcare Ευρώπης εκτίμησε ότι ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου θα αυξηθεί έως και 70% τις επόμενες δύο δεκαετίες, ωστόσο τόνισε πως η ανάπτυξη της τεχνολογίας PET / CT αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για τους γιατρούς. Όπως ανέφερε, «σε πολλές περιπτώσεις οι ογκολογικοί ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές θεραπείες και απαιτείται εξατομίκευση της θεραπείας τους. Οπότε οι γιατροί θα πρέπει να μπορούν να ανιχνεύουν βλάβες, να ελέγχουν τη θεραπεία και να καταγράφουν τα αποτελέσματα. Έτσι, κληθήκαμε να αναπτύξουμε την τεχνολογία, ώστε να προσφέρει καλύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες».
 
Το προφίλ των νέων τομογράφων
 
Τις δυνατότητες των νέων τομογράφων περίγραψε η πυρηνικός ιατρός, κυρία Ευαγγελία Σκούρα. «Η Ποζιτρονική Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT) μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη απεικόνιση διαφόρων τύπων κακοήθειας και να συνεισφέρει στη βελτίωση της διάγνωσης, σταδιοποίησης, παρακολούθησης του θεραπευτικού αποτελέσματος, την έγκαιρη απεικόνιση υποτροπής της νόσου, στον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας και γενικότερα να οδηγήσει στη λήψη ορθότερων θεραπευτικών αποφάσεων. Η PET/CT συνδυάζει την ανατομική απεικόνιση (CT) με τη λειτουργική-μεταβολική απεικόνιση (ΡΕΤ), που επιτρέπει την οπτικοποίηση της δραστηριότητας  του κυτταρικού μεταβολισμού μέσω της χρήσης ειδικών ανιχνευτών. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πραγματικότητα τόσο η διάγνωση σύνθετων περιπτώσεων όσο και η παρακολούθηση της νόσου. Χάρη στη μεγαλύτερη ευαισθησία των ανιχνευτών που διαθέτουν, τα συγκεκριμένα μηχανήματα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας, και μάλιστα με μικρότερη ποσότητα απεικονιστικού φαρμάκου, ακόμη και τη μισή, ενώ είναι και πολύ ταχύτερο» είπε η κυρία Σκούρα. Η εξέταση πραγματοποιείται, χωρίς έγκριση από ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο, για τουλάχιστον 15 ογκολογικές ενδείξεις.
 
Αντίστοιχα,  ο μαγνητικός τομογράφος MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla είναι ένα δυνατό σύστημα, ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης απεικόνισης της μαγνητικής τομογραφίας. Είναι ένας ευρύς, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος, με ανοιχτό σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία.
 Ισχυρό του σημείο, που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα ήδη εγκατεστημένα μηχανήματα στην Αττική είναι η δυνατότητα λήψης εικόνων και εκτέλεσης εξετάσεων, χρησιμοποιώντας ακολουθίες silent, μηδενίζοντας ουσιαστικά τον θόρυβο που ακούει ο εξεταζόμενος κατά την ώρα της λήψης των εικόνων. Η εξέταση γίνεται πλέον ευχάριστη για τον ενήλικα εξεταζόμενο, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει τους μικρούς ασθενείς να κοιμηθούν κατά την ώρα της εξέτασης.
 
Επέκταση των Μονάδων ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ σε πέντε σημεία της Αττικής
 
Παράλληλα, ο Όμιλος διευρύνει τα διαγνωστικά κέντρα εντός του λεκανοπεδίου, μια  επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ που θα ανοίξει επίσης 200 θέσεις εργασίας.
 
Οι νέες διαγνωστικές μονάδες θα λειτουργήσουν στο Μενίδι, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Στέφανο, την Πεύκη και τα Μελίσσια και θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ όπως άλλωστε και όλες οι μονάδες και οι κλινικές του Ομίλου.
 
«Προτεραιότητα των νέων διαγνωστικών μονάδων είναι να παρέχουν υπηρεσίες βασισμένες στην τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής και να ικανοποιούν  τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε εξεταζόμενου εξατομικευμένα, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του» ανέφερε ο κ. Σπανός.
 
«Οι δυσκολίες, οι αντιξοότητες, η γραφειοκρατία και η αρνητική στάση της πολιτείας δεν μας εμπόδισαν να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, καλύπτοντας ακόμα και δωρεάν τις ανάγκες ατόμων, σε οικονομική δυσχέρεια» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, περισσότεροι από 180.000 ασθενείς έλαβαν εκπτώσεις 60-90% σε σχέση με τις τιμές του ΕΟΠΥΥ, για εξετάσεις προληπτικού ελέγχου. Την ίδια ώρα, ο Όμιλος κατέβαλε το 61% του συνολικού τζίρου σε claw back και rebate, ενώ του οφείλονται, μεταξύ άλλων, 18 εκατ. ευρώ από τα χρέη της περιόδου 2007-2011.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης