Έρευνα: Η χορτοφαγία σε βάθος χρόνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Έρευνα: Η χορτοφαγία σε βάθος χρόνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Μπορεί μακροχρόνια να οδηγήσει σε γενετικές μεταλλάξεις που καθιστούν ευεπίφορο τον ανθρώπινο οργανισμό σε φλεγμονές και σε σοβαρές νόσους

Έρευνα: Η χορτοφαγία σε βάθος χρόνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου
H  κατανάλωση χορτοφαγικής διατροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιφέρει αλλαγές στο  ανθρώπινο DNA πυροδοτώντας την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών, όπως  ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.
    
Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η χορτοφαγία μπορεί σε βάθος χρόνου να οδηγήσει σε γενετικές μεταλλάξεις που καθιστούν ευεπίφορο τον ανθρώπινο οργανισμό σε φλεγμονές και σε σοβαρές νόσους. 
   
Η έρευνα, που επικεντρώθηκε σε πληθυσμούς που ακολουθούν γενεές ολόκληρες μία κατά βάση χορτοφαγική διατροφή,  έδειξε ότι, τα άτομα αυτά είναι πιο ευάλωτα στην εμφάνιση φλεγμονών. 
    
Κλείσιμο
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ διαπίστωσαν στο πλαίσιο της έρευνάς τους ότι, οι περισσότεροι χορτοφάγοι ήταν φορείς μιας γενετικής μετάλλαξης η οποία βοηθά τον οργανισμό να απορροφούν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τα φυτά.
 
Το γεγονός αυτό, σε βάθος χρόνου, ευνοεί την παραγωγή του αραχιδονικού οξέος, το οποίο, ως γνωστό,  αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονών αλλά και καρκίνου.  

Η αμερικάνικη έρευνα διεξήχθη σε Ινδούς, όπως εξηγούν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cornell. 
   
Η γενετική μετάλλαξη στην οποία επικεντρώθηκε η μελέτη των ερευνητών είναι γνωστή ως «rs66698963» και εντοπίζεται στο γονίδιο FADS2. 
    
Τα πορίσματα της έρευνας έδειξαν πως,  το 70% του ινδικού πληθυσμού που ακολουθούσαν γενεές ολόκληρες χορτοφαγική διατροφή, ήταν φορείς της συγκεκριμένης μετάλλαξης. Αντιθέτως, μόλις στο 20% των Αμερικανών που κατανάλωναν κρέας, εντοπιζόταν η μετάλλαξη αυτή.   

Για τους Αμερικανούς επιστήμονες , η γενετική αυτή μετάλλαξη βοηθά τους χορτοφάγους να απορροφούν αποτελεσματικά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τα φυτά. Το γεγονός αυτό ευνοεί την δημιουργία του αραχιδονικού οξέος, που σχετίζεται με την αύξηση ασθενειών από φλεγμονές όπως και των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης