Γονείς προσοχή: Τα παιδιά στην ηλικία των πέντε τρώνε ζάχαρη όσο και το βάρος τους

Γονείς προσοχή: Τα παιδιά στην ηλικία των πέντε τρώνε ζάχαρη όσο και το βάρος τους

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αγγλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι σύγχρονες διατροφικές συνθήκες κάνουν τα παιδιά να παίρνουν το βάρος τους σε ζάχαρη κατά την διάρκεια ενός έτους

Γονείς προσοχή: Τα παιδιά στην ηλικία των πέντε τρώνε ζάχαρη όσο και το βάρος τους
Ο πόλεμος εναντίον της ζάχαρης, ιδίως στα μικρά παιδιά, που έχει ξεκινήσει σε όλο τον κόσμο, είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει τις υγιειονομικές οργανώσεις στα επόμενα χρόνια σε πολύ πιο έντονο βαθμό. Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από τις νέες έρευνες που δημοσιεύονται, η ζάχαρη είναι ο κύριος κίνδυνος για την παχυσαρκία αλλά και για μεγάλα προβλήματα (όπως ο παιδικός διαβήτης) που παρουσιάζουν έξαρση στις Δυτικές κοινωνίες.

Μία ακόμα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Οργανισμό Υγείας της Βρετανίας, υποστηρίζει ότι τα παιδιά μεταξύ 4 και 10 ετών καταναλώνουν περί τα... 22 κιλά ζάχαρης ετησίως, όσο περίπου ζυγίζει ένα παιδί πέντε ετών. Η έρευνα ήρθε στην δημοσιότητα σε συνδυασμό με μία καμπάνια που ξεκινά αυτές τις ημέρες στην χώρα, με την οποία προειδοποιεί τους γονείς για την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνουν τα παιδιά τους.

Οι γονείς μάλιστα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν την δωρεάν εφαρμογή για κινητά Sugar Smart App, η οποία δείχνει πόση ζάχαρη περιέχεται σε ένα ποτό ή φαγητό σκανάροντας απλά το barcode του προϊόντος.

Κλείσιμο
Η καμπάνια επίσης αναδεικνύει το γεγονός ότι το μέσο παιδί καταναλώνει τρεις φορές το μίνιμουμ ποσό ζάχαρης που είναι αποδεκτό από την διεθνή επιστημονική κοινότητα, και πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τα νεαρά παιδιά.

Οι γονείς επίσης προειδοποιούνται για την ποσότητα κάποιων τροφών σε ζάχαρη, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, οι χυμοί και κυρίως τα ποτά τύπου Κόλα, τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη συγκέντρωση ανά κουτάκι.

Όπως λένε οι ειδικοί τα παιδιά στην ηλικία των πέντε, δεν πρέπει να παίρνουν πάνω από 19 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα, αλλά είναι πολύ εύκολο για κάθε παιδί να τα ξεπεράσει. Ενώ καλούν τους παραγωγούς τροφίμων στην Βρετανία όχι μόνο να αναγράφουν την ποσότητα της ζάχαρης που περιέχουν οι τροφές τους αλλά και να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσουν την χρήση της ζάχαρης σε σχέση με το παρελθόν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης