Το νέο trend για αποτοξίνωση μετά από ένα ξενύχτι

Το νέο trend για αποτοξίνωση μετά από ένα ξενύχτι

Μικρές συμβουλές προκειμένου να «επανακάμψει» ο οργανισμός

Το νέο trend για αποτοξίνωση μετά από ένα ξενύχτι
Όλοι μας μετά από κάθε ξενύχτι ψάχνουμε τον τρόπο με τον οποίο θα συνέλθουμε και θα μπούμε πάλι σε κανονικό ρυθμό. Το ίδιο κάνει και ο οργανισμός μας. Πώς όμως μπορούμε να τον βοηθήσουμε; 

«Μετά από ένα ξενύχτι και κατανάλωση αλκοόλ, την επόμενη ημέρα νιώθουμε τις αντοχές μας, σωματικές και ψυχικές να μας εγκαταλείπουν και θα κάναμε τα πάντα για μια ''τονωτική ένεση''», μας λέει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Ευαγγελία Ντεμίρη που παρουσιάζει μια νέα μέθοδο αποτοξίνωσης που την ονομάζει «EV- DETOX».

 


Το EV-DETOX (από το Detox), σύμφωνα με την κ.Ντεμίρη βοηθά κυρίως στο να απαλλαγούμε από όλες τις τοξίνες που επιτρέψαμε να εισβάλουν στον οργανισμό μας, όπως είναι το αλκοόλ και το κάπνισμα. 
Κλείσιμο

Με απλά βήματα, όπως σημειώνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, δίνουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να ενισχύσει τα φυσικά φίλτρα αποτοξίνωσής του.  (έντερο, νεφρό, συκώτι). 

Ποια είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία που προτείνει η υπεύθυνη του κέντρου Μεσογειακής Διατροφής που βρίσκεται στη Γλυφάδα, είναι απλή και έχει, όπως υποστηρίζει, επιτυχία 100% σε όλους τους οργανισμούς.

Πρωί:
1 γιαούρτι 2% +  1 κουτ. γλυκού chia + 1 κουτ. γλυκού λιναρόσπορο.

Δεκατιανό
1 πράσινο μήλο με κανέλα 

Μεσημέρι
1 smoothies Γάλα – Μπανάνα – Μήλο (σε ότι ποσότητα επιθυμούμε)

Απόγευμα
1 μοσχαρίσια μπριζόλα ανάλατη + αγγούρι

Βράδυ
1 γιαούρτι 2% +  αγγούρι


Τι είναι η τοξίνη;

Τοξίνη είναι το συστατικό εκείνο που υπάρχει στον οργανισμό μας σε ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Μπορεί ο οργανισμός με φυσικό τρόπο να αποβάλει τις βλαβερές ουσίες μέσα σε ένα 24ωρο;

Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να δομεί και να αναδομεί, με αποτέλεσμα ότι «χαλάμε» ως προς την ισορροπία της καθημερινότητας, να το «φτιάχνουμε». Σε αυτό στηρίζεται η μέθοδος «EV-DETOX», σύμφωνα με την διαιτολόγο.
 
Μια τέτοια διατροφή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού μας; 

Το «EV-DETOX» προσφέρει βοήθεια στον οργανισμό και παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την αποκατάσταση της βιοχημικής ισορροπίας των ιστών και των κυττάρων. Είναι ένα πρόγραμμα καθαρισμού, που προσφέρει θρέψη, τόνωση και ευεξία.
 
Τι πρέπει να προσέξουμε;

Είναι σημαντικό την ημέρα εκείνη, να μην επιβαρύνουμε το σώμα μας με αλάτι, ζάχαρη, άμυλο και αλκοόλ. Όταν δεν λαμβάνουμε αυτές τις τροφές, ο οργανισμός εστιάζει στο να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για τον καθαρισμό του.

Η Ευαγγελία Ντεμίρη, υπεύθυνη του κέντρου Μεσογειακής Διατροφής, προωθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, επισημαίνοντας ότι η εναλλακτική λύση της επόμενης ημέρας, λύνει το ταμπού της στέρησης.
 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης