Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη ιατρικού τουρισμού

Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη ιατρικού τουρισμού

Ο επίσημος ελληνικός φορέας για τον ιατρικό τουρισμό, η ΕΛΙΤΟΥΡ, συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις για τον τομέα στην έκθεση IMTEC 2015, στο Ντουμπάι

Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη ιατρικού τουρισμού
Την εκκίνηση για έναν…αγώνα δρόμου υψηλών επιδόσεων στον στίβο του ιατρικού τουρισμού σήμανε η συμμετοχή της ΕΛΙΤΟΥΡ, του επίσημου ελληνικού φορέα για τον ιατρικό τουρισμό, σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις για τον τομέα στην έκθεση IMTEC 2015, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ντουμπάι.
 
Πέντε μέλη της ΕΛΙΤΟΥΡ (Όμιλος ΙΑΣΩ, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Όμιλος Euromedica, Eurodentica Specialized Dental Care και Zante Medical Care) είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την… ταχύτητά τους σε παρουσιάσεις και συμφωνίες συναγωνιζόμενοι περισσότερους από 100 εκθέτες  από την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία - μεταξύ άλλων νοσοκομεία και κλινικές (19%), ταξιδιωτικά γραφεία (16%), εταιρίες ιατρικής βοήθειας και facilitators (14%), κράτη (13%), ασφαλιστικές εταιρίες (12%), ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρίες (9%), spa (7%) κα.
 
Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF), Πλαστική Χειρουργική, Αποκατάσταση, Οδοντιατρική, Οφθαλμολογία, μεγάλα χειρουργεία (ογκολογικά, νευροχειρουργικά, αγγειοχειρουργικά, καρδιοχειρουργικά κ.λπ.), περιστατικά ρουτίνας (check-up, καταρράκτες, αρθροπλαστικές κ.λπ.) έκοψαν με επιτυχία το…νήμα της διαδρομής.
 
Σύμφωνα με τον απολογισμό που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γιώργος Σταματίου, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 100 ραντεβού με διαμεσολαβητές ιατρικού τουρισμού, νοσοκομεία, κλινικές, οδοντιατρικά κέντρα, ασφαλιστικούς φορείς κ.ά. Παράλληλα, ενισχύθηκε σημαντικά η διεθνής δικτύωση, καθώς πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών και οργανισμών από Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Πακιστάν, Κίνα, Καζακστάν, Νιγηρία, Νότιο Αφρική, Ελβετία, Ρωσία, Ινδία, Αίγυπτο, Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Κορέα, Ουκρανία, Ναμίμπια, Κουβέιτ, Η.Π.Α., Ουζμπεκιστάν, Λευκορωσία κ.ά. Ο κ. Σταματίου ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των μονάδων υγείας που «πίστεψαν από την αρχή σε αυτή την πρωτοβουλία και όλοι μαζί σαν μία ομάδα καταφέραμε η χώρα μας να ξεχωρίσει και να αποτελεί πλέον αναγνωρίσιμο προορισμό στον τομέα του ιατρικού τουρισμού» και υποσχέθηκε ότι η ΕΛΙΤΟΥΡ θα δώσει έντονα το στίγμα της στον ιατρικό τομέα το επόμενο διάστημα.
 
Για το μέλλον, σχεδιάζονται πολλές ενέργειες, όπως η διοργάνωση road shows  σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, σε 3 πόλεις (Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη), η διοργάνωση του Global Conference of Medical Tourism το 2017, στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή όλων των χωρών-μελών της Global Healthcare Travel Council, το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης με αντικείμενο την επαγγελματική εξειδίκευση και πιστοποίηση, για ειδικούς συντονιστές - διαμεσολαβητές Ιατρικού Τουρισμού (Medical Tourism Coordinators) στην Ελλάδα, διοργάνωση webinar με την Maria Todd, International Healthcare Industry Expert.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης