Πόσων ετών είναι η καρδιά σας;

Πόσων ετών είναι η καρδιά σας;

Νέες έρευνες στην Αμερική δείχνουν ότι τέσσερις στους πέντε ανθρώπους έχουν καρδιά της οποίας η «ηλικία» είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια μεγαλύτερη από την πραγματική ηλικία του ίδιου του ατόμου

Πόσων ετών είναι η καρδιά σας;
Κακά μαντάτα για όσους πιστεύουν ότι παρά την ηλικία είναι «νέοι στην καρδιά». Και αυτό γιατί σύμφωνα με νέες έρευνες που έγιναν στην Αμερική, συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Και η καρδιά γερνάει πιο γρήγορα από τον ίδιο τον άνθρωπο. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στην Αμερική, τέσσερις στους πέντε ανθρώπους έχουν πιο γερασμένες καρδιές από την πραγματική τους ηλικία. Και μάλιστα τουλάχιστον πέντε χρόνια πιο γερασμένες απ' ότι ο υπόλοιπος οργανισμός.

Το κάπνισμα, η αρτηριακή πίεση και το μεγάλο βάρος είναι οι παράγοντες που προσθέτουν... χρόνια στην καρδιά σας, δηλώνουν οι ερευνητές. Επίσης από τις παρατηρήσεις βγήκε το συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ζουν στην επαρχία (αντίθετα με ότι φαίνεται να είναι κοινή πεποίθηση) παρουσιάζουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση στις καρδιές τους. Ενώ και δημογραφικά υπάρχουν σημαντικά ευρήματα, καθώς οι μαύροι, άνδρες και γυναίκες είναι σαφώς πιο επιβαρυμένοι σε σχέση με τους λευκούς.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές πάντως συνιστούν να γίνεται τακτικός έλεγχος της λειτουργίας της καρδιάς από μια ηλικία και μετά. Και καλό θα ήταν να γνωρίζει ο καθένας από εμάς ότι μπορεί να το «λέει η καρδιά του» όμως το θέμα είναι τι λέει η ίδια η... καρδιά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης