ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Γιατροί Αθήνας: Υγεία μέσω πρόληψης και όχι μέσω τιμωρίας

Γιατροί Αθήνας: Υγεία μέσω πρόληψης και όχι μέσω τιμωρίας

Αντίθετος ο ΙΣΑ σε ενδεχόμενη επιβολή «τιμωρίας» σε όσους ασφαλισμένους ασθενήσουν με καρκίνο και δεν έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες, προληπτικές εξετάσεις σύμφωνα με τα σχέδια του υπ. Υγείας

Γιατροί Αθήνας: Υγεία μέσω πρόληψης και όχι μέσω τιμωρίας
Την αντίθεσή του διατυπώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) σε ενδεχόμενη επιβολή «τιμωρίας» σε όσους ασφαλισμένους ασθενήσουν με καρκίνο και δεν έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες, προληπτικές εξετάσεις σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Υγείας.
 
Με ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, επισημαίνει την αξία της πρόληψης για τη βελτίωση της υγείας αλλά μέσω της εκπαίδευσης και όχι μέσα από τιμωρητικές πρακτικές.
 
«Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική εξέταση για συγκεκριμένες παθήσεις και τιμωρία όσων δεν κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση με το να μην τους καλύπτει τα νοσήλια σε περίπτωση νοσήσεως, από την μια πλευρά είναι αποσπασματική αφού δεν καλύπτει συνολικά την πρόληψη,  από την άλλη τιμωρεί τον πολίτη αντί να τον συμβουλεύσει και να τον εκπαιδεύσει στην ανάγκη για πρόληψη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.
 
Κλείσιμο
Ο ΙΣΑ, υπέρμαχος της προληπτικής Ιατρικής και της προστασίας της Υγείας, θα είναι στο πλευρό κάθε προσπάθειας που θα αφορά την πρόληψη των πολιτών μέσα από εκπαίδευση και όχι μέσα από τιμωρητικές πρακτικές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης