Από την οικογένεια ξεκινά η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Από την οικογένεια ξεκινά η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή των γονέων και την οικογένειας, συνολικότερα, επηρεάζει το βάρος των παιδιών

Από την οικογένεια ξεκινά η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας
Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις για την αντιμετώπιση τα παιδικής παχυσαρκίας, από το Canadian Task Force on Preventive Health Care, του Υπουργείου Υγείας του Καναδά,  όπως αυτές δημοσιεύονται στo τελευταίο τεύχος Canadian Medical Association Journal (CMAJ), η οικογένεια διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του τρόπου ζωής, μας επισημαίνει ο κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου. 

Το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας είναι τεράστιο  και στον Καναδά, καθώς οι ρυθμοί αύξησής της έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια και περίπου το 32% των παιδιών έχει βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό. Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή των γονέων και την οικογένειας, συνολικότερα, επηρεάζει το βάρος των παιδιών και  τα συμπεράσματα αυτών των μελετών περνούν πλέον και σε επίπεδο επίσημων συστάσεων. 

Οι επίσημες οδηγίες που μόλις εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας περιλαμβάνουν μια σειρά από συστάσεις για αλλαγή του τρόπου ζωής των γονέων, αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, συμπεριφορικές αλλαγές, όπως προτροπή για οικογενειακά γεύματα, υγιεινότερες επιλογές στις αγορές τροφίμων και υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες γενικότερα. 

Τέλος, οι συστάσεις καταλήγουν ότι η τακτική ιατρική παρακολούθηση, καθώς και εξέλιξη του ρυθμού ανάπτυξης ύψους και βάρους, θα πρέπει να αποτελούν ουσιαστικές προτεραιότητες των γονέων, καταλήγει ο κ. Παπαλαζάρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης