Η EΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις «πύλες» της

Η EΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις «πύλες» της

Το μεγαλύτερο γεγονός για τρόφιμα και ποτά

Η EΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις «πύλες» της
Η έκθεση ορόσημο για τα ελληνικά τρόφιμα, ποτά και τον Έλληνα παραγωγό,  ανοίγει τις πύλες της για δεύτερη συνεχή χρονιά: 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015,  στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό ή αλλιώς το πιο σημαντικό ραντεβού της χρονιάς για τους επαγγελματίες και η πιο απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. 

Με έργο  και αποστολή την προβολή και προώθηση των Eλληνικών Τροφίμων, Ποτών και Παραδοσιακών Προϊόντων σε Ελλάδα και Εξωτερικό,  η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τελεί ήδη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς αγκαλιάζει  με τις κατηγορίες της συνολικά το φάσμα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο  χώρο, από μεγάλες εταιρίες έως μικρούς παραγωγούς και τοπικές μονάδες. Σηματοδοτώντας την πλέον  ολοκληρωμένη συνάντηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίας και διακίνησης των τροφίμων και ποτών, η διοργάνωση έχει διπλό χαρακτήρα, καθώς καλύπτει και το χονδρεμπόριο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο F&B Commercial Hall, αλλά και τη λιανική, στο Greek Market Hall. Ειδικά μελετημένη και σχεδιασμένη, η EΞΠΟΤΡΟΦ  2015 προσφέρει τη δυνατότητα στους εκθέτες να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους, καλλιεργεί το ιδανικό περιβάλλον για στρατηγικές συνεργασίες, συμφωνίες και  επαφές  με σημαντικούς παράγοντες του εξαγωγικού εμπορίου, ενώ διασφαλίζει στον κάθε συμμετέχοντα μοναδική προβολή, δυνατότητα πωλήσεων και δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και προτίμησης με το μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της χώρας. 

Φέτος, μια νευραλγική χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει με τη σημασία και τη σοβαρότητά της να κερδίσει την αιγίδα και τη συνεργασία μίας σειράς σημαντικών διακρατικών εμπορικών επιμελητήριων,  όπως το Ελληνορωσικό, το Ελληνοκινεζικό, το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρέχοντας έτσι τις προϋποθέσεις για διεθνή προβολή των ελληνικών προϊόντων στις αγορές των παραπάνω χωρών αλλά και  τη δυνατότητα Β2Β συναντήσεων των  παραγωγών μας με ομάδες επιχειρηματιών και  εμπορικούς αντιπροσώπους  της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. 
Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η προτίμηση των  Ελληνικών Περιφερειών στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ,  ειδικά αυτών που εκπροσωπούν τη νησιώτικη χώρα, μιας περιοχής με πολυάριθμα εκλεκτά προϊόντα και αναπτυσσόμενη δυναμική πορεία. Συγκεκριμένα,  επίσημα συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι  Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η τελευταία μάλιστα, επιλέχθηκε και ως η τιμώμενη Περιφέρεια για τη φετινή διοργάνωση, καθώς τα ιδιαίτερα τοπικά τρόφιμα και ποτά, η εξαιρετική διατροφική τους αξία αλλά και οι συνεταιρισμοί και οι παραγωγικές δυνάμεις  του Ιονίου αξίζουν και την αναγνώριση στο εσωτερικό αλλά και την καλύτερη διέξοδο για εξαγωγές και παγκόσμια καταξίωση. 
Κλείσιμο

Για κάθε επισκέπτη, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ παραμένει πιστή στις αρχές της, ως μια απολαυστική, ξέγνοιαστη και χαρούμενη εμπειρία, που ξεπερνά τα όρια μιας απλής διοργάνωσης. Στο πλούσιο μενού της, πέρα από τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε αποκλειστικά προνομιακές  τιμές για τους επισκέπτες, περιλαμβάνει μοναδικές παράλληλες εκδηλώσεις όπως  «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με τον βραβευμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου και τις λέσχες αρχιμαγείρων απο όλη την Ελλάδα να ξεδιπλώνουν μπροστά μας τα μυστικά σπάνιων παραδοσιακών συνταγών, «Πίνουμε Ελλάδα» αφιερωμένη στα τοπικά ποτά και αποστάγματα, «ε-ΒΕΕR-ία Ελλάδας» με τις διασημότερες ελληνικές ζυθοποιίες  να μας συστήνονται  και να μας κερνούν τις πιο αγαπητές ετικέτες τους, και τους  «Δρόμους της Ελιάς» με θέμα το ελληνικό ελαιόλαδο και τον πολύτιμο ρόλο του στο μεσογειακό πολιτισμό. Έτσι για 4 ολόκληρες ημέρες , η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδεικνύεται ως  την πλέον ιδανική αφορμή για απολαυστικές αποδράσεις από την καθημερινότητα, για χιλιάδες κόσμο, από την Αθήνα αλλά και  όλη την χώρα. Μια χορταστική, κυριολεκτικά και μεταφορικά, διαδραστική διοργάνωση, που γράφει τη δική της ιστορία με τη δυναμική της παρουσία αλλά και την αγάπη του κόσμου. 
ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2015. Με τη φροντίδα της της RM INTERNATIONAL, που με 23 χρόνια εμπειρία στη διοργάνωση επιτυχημένων εκθέσεων, και  πάνω από 50 εκθέσεις σε όλους σχεδόν τους εκθεσιακούς χώρους της Αττικής, πρωτοπορεί και δικαιώνεται από περισσότερους  από 1.000.000 επισκέπτες, μέχρι σήμερα. 
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, να διαπιστώσετε με όλες σας τις αισθήσεις ότι κάθε χρόνο ένα και μόνο γεγονός μπορεί να γίνεται ακόμα πιο χορταστικό, πιο γιορταστικό, πιο απολαυστικό για κάθε επισκέπτη και  ακόμα πιο συμφέρον, ουσιαστικό και αποτελεσματικό για κάθε εκθέτη: Η μοναδική στο είδος της έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης